NavMenu

Hal E-Bank WEB/SME - Rešenje za elektronsko bankarstvo koje odgovara potrebama korisnika!

Izvor: Promo Ponedeljak, 21.11.2016. 15:50
Komentari
Podeli

(Foto: everything possible/shutterstock.com)
Dobro znamo da je svaki klijent veoma važan, u bilo kom poslu. Borba za dobijanje novih je trka u kojoj se mora dati maksimum i ponuditi najbolje. Takmičari se trude da ponude najviše funkcionalnosti i postavlja se pitanje: Da li je dobra strategija kvantitet ispred kvaliteta?

U sferi elektronskog bankarstva, na tržištu Srbije vrlo često se pominju samo dva segmenta korisnika: pravna i fizička lica. Sva rešenja prilagođavaju se potrebama navedenih. Fizička lica su pojedinci, imaju privatne tekuće račune otvorene u bankama i njihove potrebe su uglavnom slične. Međutim, kod pravnih lica postoje različiti podtipovi: velike korporacije, zatim velike firme, srednja, manja, mikro preduzeća i preduzetnici. Potrebe i poslovanje ovih pravnih lica se dosta razlikuju. Velike korporacije svoje celokupno poslovanje vode u informacionim (ERP) sistemima. Njima je potrebna automatizacija i optimizacija resursa. Veće i srednje firme uglavnom imaju više osoba zaduženih za e-bank, vrše uvoz naloga iz svog informacionog sistema u aplikaciju za elektronsko bankarstvo, kao i uvoz izvoda i ostalih dokumenata iz aplikacije za elektronsko bankarstvo u njihov informacioni sistem. Takve firme posluju i sa inostranstvom i samim tim je neophodno da ovaj segment poslovanja bude pokriven u e-bank rešenju.

Preduzetnici, mikro i mala preduzeća, za razliku od srednjih i velikih, imaju drugačije potrebe.

- Zahvaljujući anketi koju smo sproveli sa preduzetnicima, došli smo do veoma korisnih informacija na osnovu kojih smo kreirali rešenje koje odgovara njihovim potrebama. Ono što je izdvojeno, kao jedna od bitnijih stvari, je potreba preduzetnika da u e-bank rešenju odmah vide raspoloživo stanje, odnosno koliko to novca imaju na raspolaganju. Zatim, uvid u promet - najčešće očekuju informaciju da li im je stigao neki priliv na račun, kako bi mogli da izvrše plaćanje. To su firme u kojima jedna osoba vrši plaćanja i proveru/štampu izvoda. U 99% slučajeva ove firme rade isključivo u domaćem platnom prometu, ne vrše uvoz/izvoz podataka. Sve informacije čuvaju u e-bank rešenju i u proseku imaju 1-2 naloga za plaćanje na dnevnom nivou - navodi kompanija Halcom.

Hal E-Bank WEB/SME rešenje je namenjeno upravo ovakvim korisnicima. Hal E-Bank WEB/SME je web rešenje prilagođeno za sve uređaje (PC, tablet, mobilni telefon...). Zbog svog intuitivnog interfejsa korisnicima je veoma lako da se snađu i da u svega nekoliko klikova izvrše ono što žele. Po prvi put, Halcom je u rešenju za pravna lica dozvolio logovanje sa korisničkim imenom i lozinkom uz potvrdu naloga SMS OTP-om (One Time Password).

Korisnici se, takođe, mogu logovati i sertifikatom za fizička lica, koje izdaje Halcom Sertifikaciona Agencija. Logovanje je moguće sa bilo koje lokacije, samo je potrebna internet konekcija. Hal E-Bank WEB/SME rešenje ima nekoliko banaka, a zbog svoje preglednosti i praktičnosti broj korisnika se svakodnevno povećava.

- Povratne informacije koje dobijamo od banaka i od krajnjih korisnika veoma su pozitivne, što nam daje dodatni podstrek da zajedno sa bankama stvaramo rešenja i zadovoljimo potrebe krajnjih korisnika. Ponekad je dobro zaustaviti se u trci, izaći iz okvira onoga ka čemu svi streme, razmisliti i uraditi nešto drugačije. Treba da naučimo da slušamo i razumemo potrebe korisnika, njihove izazove i prepreke, i na osnovu toga ponudimo rešenje koje te potrebe zadovoljavaju. Iako to nije lak put, ovog puta se ispostavio kao pravi - navode iz kompanije Halcom.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.