NavMenu

Pokrajina izdvojila 150 miliona dinara za tri angio sale - Tender za nabavku medicinske opreme otvoren do 9. decembra 2016.

Izvor: eKapija Nedelja, 20.11.2016. 10:10
Komentari
Podeli
(Foto: Sergey Nivens/shutterstock.com)
Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine objavila je javni poziv za podnošenje ponuda za nabavku medicinske opreme za opremanje tri sale za katetarizaciju (angio sale) za potrebe opštih bolnica u Subotici, Somboru i Zrenjaninu.

Rok za podnošenje ponuda ističe 9. decembra 2016. godine u 11.00 časova.

U skladu sa Pokrajinskom skupštinskom odlukom o rebalnsu budzeta za 2016. godinu, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila je 150 miliona dinara za realizaciju ovog projekta, objavljeno je na sajtu Vlade Vojvodine.

Opremanje novih angio sala u više gradova u Vojvodini, doprineće se bržoj dijagnostici i zbrinjavanju pacijenata sa srčanim oboljenjima, koja su u Vojvodini jedan od vodećih uzroka smrtnosti. Srčane bolesti su uzrok više od polovine svih smrtnih ishoda u Vojvodini. Adekvatno i pravovremeno lečenje bolesnika sa akutnim koronarnim sindromom je od odlučujućeg značaja za smanjenje smrtnosti i trajnih posledica na funkcionalni status bolesnika.

Efikasno lečenje bolesnika sa akutnim koronarnim sindromom zahteva što ravnomerniju geografsku raspoređenost angio sala. U našoj zemlji zasad postoje 22 angio sale, od kojih su samo dve u Vojvodini, i to u Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici. Opremanjem još tri angio sale, koje će biti smeštene u različitim krajevima Vojvodine, Uprava za kapitalna ulaganja podržava politiku Pokrajinske vlade u obezbeđivanju zdravstvene zaštite koja je jednako dostupna svim građankama i građanima, kao i u očuvanju i unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite, navodi se na sajtu Pokrajinske vlade.


Detaljne informacije o objavljenom pozivu za podnošenje ponuda za javnu nabavku opreme za tri sale za kateterizaciju, načinu i rokovima podnošenja ponuda, pogledajte OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.