Izvor: eKapija | Subota, 19.11.2016.| 12:19

Dodeljena priznanja Oskar kvaliteta 2016

Na dodeli nacionalne nagrade za poslovnu izvrsnost Oskar kvaliteta 2016, titulu apsolutnog pobednika u realnom sektoru dobila je kompanija Messer tehnogas, a u javnom sektoru ZU Apoteka Niš, objavljeno je na sajtu PKS.

Nacionalnu nagradu za poslovnu izvrsnost Oskar kvaliteta 2016, organizovale su Privredna komora Srbije i Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede, povodom Svetskog dana kvaliteta.

Potpredsednik PKS Miroslav Miletić istakao je da se nagrađuju samo najbolji koji podstiču kulturu kvaliteta i dodao da je svake godine sve kvalitetniji izbor laureata. Miletić je naglasio da je kvalitet proizvoda jedan od ključnih faktora za podizanje konkurentnosti i razvoja srpske privrede i da PKS predlaže da se jedna od narednih godina proglasi Godinom kvaliteta, te na taj način započne neprekidna aktivnost na promociji vrednosti kvaliteta, koje su istovetne kulturnim vrednostima i bez kojih nema poslovne izvrsnosti.

Pomoćnik ministra privrede i počasni predsednik žirija za dodelu Oskara kvaliteta Jovan Petrović izjavio je da su pobednici ovog foruma pravi primer kuda i kako treba da ide srpska privreda, jer su pokazali kako se koristi standard za podizanje kvaliteta proizvoda i usluga, navedeno je na sajtu PKS.

U kategoriji realni sektor apsolutni pobednik je Messer Tehnogas, zatim slede Eaton Electric iz Sremske Mitrovice za oblasti strategija, ljudski resursi i partnerstvo i resursi, Prva petoletka - Namenska iz Trstenika za poslovne rezultate, kao i D&N Sani iz Lapova u oblasti strategije. Tu nagradu je dobila i Energotehnika-Južna Bačka iz Novog Sada, za oblast partnerstvo i resursi.

U kategoriji javnog sektora ZU Apoteka Niš je dobila zvanje Apsolutnog pobednika, Naučni institut za vererinarstvo iz Novog Sada nagrađen je u oblasti liderstvo, partnerstvo i resursi i procesi, proizvodi i usluge. Takođe, Aerodrom Nikola Tesla nagrađen je za oblasti partnerstvo, resursi i poslovni rezultati.

Kada je reč o organizacijama van teritorije Srbije, nagrađena je i ALIMS – Agencija za lekove i medicinska sredstva Crne Gore kao apsolutni pobednik i TMD Dommers lighting Gradačac, za oblast liderstvo, objavljeno je na sajtu PKS.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.