NavMenu

Kineski Eurofiber otvorio fabriku prediva u Ćupriji - Najavljena gradnja hale od 20.000 kvadrata i ulaganje 13 mil EUR

Izvor: Tanjug Četvrtak, 17.11.2016. 16:14
Komentari
Podeli
(Foto: alexandre zveiger/shutterstock.com)
Kineska kompanija Eurofiber otvorila je danas u Ćupriji novi proizvodni pogon u prisustvu premijera Srbije Aleksandra Vučića. Svečanosti puštanja u rad jedne od mašina, što je označilo i zvaničan početak rada fabrike, prisustvovali su i ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji Li Manćang, vlasnik kompanije Džang Džinguo i predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

Kineski investitori uložili su u novi proizvodni pogon oko 1 mil EUR.

Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić istakao je da danas veliki dan za tu opštinu i rezultat uspešnih razgovora od pre godinu dana kada su predstavnici opštine u Šangaju razgovarali sa kineskim privrednicima. On je dodao da će ukupno ulaganje u fabriku Eurofiber biti oko 13 mil EUR, a da je opština obezbedila 27 miliona dinara, i da će fabrika u naredne tri godine zaposliti oko 200 radnika.

Erić je dodao da je želja opštinskih vlasti da Ćuprija ponovo postane industrijski centar. - Svi kažu da je Ćuprija mali grad, ali u krugu od deset kilometara od ove fabrike ima 28.000 nezaposlenih. Želimo da vratimo privredni centar i napravimo napredni Pomoravski okrug - rekao je Erić.
Vlasnik Eurofibera Džang Džingou poručio je da je plan u narednih godinu dana da ta kompanija poveća proizvodnju u Kini i Srbiji, kako bi se postigao kapacitet od 10.000 tona na godišnjem nivou, kao i da se uspostavi celokupan ciklus proizvodnje, od prediva do gotovog proizvoda.

- Otvaranje fabrike u Srbiji je deo našeg strateškog plana. U prvoj fazi planirana je godišnja proizvodnja od 900 tona. Ako proizvodnja bude tekla u skladu sa planom, ideja nam je da je povećamo tri puta i proširimo na predivo od najlona. Na taj način dostigli bismo obim godišnje proizvodnje u Kini - rekao je Džingou.

Kako su kineski investitori najavili, predviđena je i izgradnja sopstvene hale površine oko 20.000 m2, u Industrijskoj zoni Ćuprije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.