Izvor: eKapija | Sreda, 16.11.2016.| 12:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

Turizam najbrže rastuća privredna grana u Beogradu - Za osam meseci 2016. više od milion noćenja u glavnom gradu

(Foto: Anton Violin/shutterstock.com)
Beograd želi da učini sve što može da olakša poslovanje turističkih poslenika u gradu, kako bi turistička sezona duže trajala. Na taj način bi rezultati i prihodi bili veći, poručio je član Gradskog veća Dragomir Petonijević sa sastanka sa ugostiteljima i hotelijerima.

Kako je rekao Petronijević grad će se potruditi da razmotri sve važne predloge i sugestije i da ih uvrsti u svoje programe.

- Želimo da čujemo od vas šta sve grad može da uradi kako bismo vam olakšali poslovanje - kako da produžimo turističku sezonu u gradu i kako da zaradite više novca. Želimo da sve to saslušamo pred pravljenje budžeta da bismo zajednički napravili bolji sistem i postigli veći rezultat - rekao je Petronijević, a prenosi Beoinfo.

Petronijević je rekao da se povećao broj turista u Beogradu od kada je Air Serbia započela sa poslovnim aktivnostima, i dodao da letovi iz Njujorka, uz posete kineskih zvaničnika koji time promovišu naš grad, čine da u Beogradu u budućnosti turista bude sve više.

- Zato nam je svima interes da stvorimo sistem u kome će svi biti zadovoljni i u kome će turisti iz Beograda odlaziti u želji da se ponovo u njega vrate - rekao je Petronijević.

Gradski sekretar za privredu Milinko Veličković istakao je da je turizam najbrže rastuća privredna grana u Beogradu.

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović naveo je da je broj turista u Beogradu ove godine veći za 12%, kao i da je povećana dužina boravka gostiju u glavnom gradu. - U tih 12% rasta najveći je porast broja noćenja i podaci govore da smo za prvih osam meseci prešli brojku od milion noćenja - rekao je Popović i dodao da slični sastanci treba da dovedu do toga da rezultati budu još bolji.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.