NavMenu

Kursevi digitalne umetnosti i razvoja video-igara - U Novom Sadu počinje Eipix Academy

Izvor: eKapija Utorak, 15.11.2016. 15:32
Komentari
Podeli
Novosadska kompanija za razvoj video-igara Eipix Entertainment najavila je početak obrazovnih kurseva, iz različitih oblasti razvoja video-igara i digitalne umetnosti, objedinjenih u projektu Eipix Academy.

Prijave za pojedinačne kurseve su već otvorene, dok sami kursevi kreću već od 21. novembra, saopštila je kompanija.

Nakon više od decenije aktivnog bavljenja razvojem video-igara i više od 60 uspešnih projekata, sa preko 150 digitalnih umetnika u timu, Eipix Entertainment odlučio je da, kroz Eipix Academy, stečeno znanje, veštine i iskustvo podeli sa onima koje vode radoznalost, istraživački duh i strast ka učenju i samounapređivanju. Eipix Academy ima jedan cilj – da podstakne razvoj potencijala kroz raznovrsne i inovativne kurseve, kreirane sa namerom da polaznike pripreme za ulazak u industriju digitalne umetnosti i razvoja video-igara, dodaje se u saopštenju.

Kurseve smišljaju i realizuju profesionalci sa višegodišnjim iskustvom, stečenim tokom rada na nagrađivanim projektima. Nastava se održava u prostorijama kompanije Eipix Entertainment, prilagođenim potrebama savremenih studija za razvoj video-igara i opremljenim najkvalitetnijim alatima digitalne umetnosti.

Prvi polaznici će imati priliku da zavire u svet pravljenja video-igara i stripova, istražuju, saznaju i na kraju upotrebe stečeno znanje na konkretnim projektima. Nastavni program zasad se sastoji od tri kursa, a iz Eipixa najavljuju kreiranje novih kurseva u bližoj budućnosti.

Kursevi za koje već sad možete da se prijavite su:

- Unity: osnove razvoja video-igara (kurs u trajanju od pet nedelja, kreiran tako da polaznike upozna sa osnovnim principima razvoja video-igara u jednoj od najpoznatijih i najrasprostranjenijih tehnologija – Unity game engine);

- Dizajn karaktera za video-igru i strip (serija od pet mesečnih kurseva čiji je cilj da polaznike osposobe za kompletnu produkciju karaktera – od ideje, preko skice i razrade, sve do finalnog karaktera spremnog da uđe u produkciju=

- Unity: Osnove programiranja za video-igre (kurs u trajanju od pet nedelja, kreiran tako da polaznike upozna sa osnovnim principima programiranja video-igara u jednoj od najpoznatijih i najrasprostranjenijih tehnologija – Unity game engine).
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.