Izvor: B92 | Četvrtak, 10.11.2016.| 15:24
Izdvojite članak Odštampajte vest

Oktobarski salon posetilo skoro 17.000 ljudi

Tokom šest nedelja koliko je trajao ovogodišnji 56. Oktobarski salon, izložbu je posetilo skoro 17.000 ljudi, što je nekoliko puta više nego na prethodnom salonu. Sekretarka za kulturu Grada Beograda Ivona Jevtić izjavila je da je izuzetno zadovoljna rezultatima i posetom.

Ona je zahvalila čitavom timu koji je učestvovao u realizaciji, Odboru Oktobarskog salona, Kulturnom centru Beograda kao organizatoru, umetničkom direktoru, autoru vizuelnog identiteta, umetnicima i medijima koji su pratili dešavanja tokom čitavih šest nedelja trajanja manifestacije, saopštila je Služba za informisanje Grada Beograda.

- Ova manifestacija je od izuzetnog značaja za Beograd. Pokazano je da postoji veliko interesovanje za savremenu umetnost i da se ponovo postavljaju dobri temelji dobre saradnje među umetnicima na domaćoj sceni, ali i dobri temelji za još bolju međunarodnu saradnju - istakla je Jevtićeva.

Ovogodišnji 56. Oktobarski salon predstavio je radove ukupno 67 umetnika, od kojih 19 iz Srbije.

U prostoru Muzeja grada Beograda u Resavskoj održan je 21 prateći program (13 stručnih i tematskih vođenja, pet performansa, dve radionice za mlade, koncert i dva govorna programa). U Kulturnom centru Beograda predstavljeno je deset pratećih programa (šest stručnih vođenja, performans na otvaranju, dve radionice za mlade i predavanje Dejvida Eliota i Džonatana Barnbruka), a tribini "Ljubav u doba kapitalizma" u Narodnoj biblioteci prisustvovalo je 180 ljudi.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.