Izvor: Beta | Četvrtak, 10.11.2016.| 13:04
Izdvojite članak Odštampajte vest

U okolini Avalskog tornja 2017. niču novi turistički sadržaji - Očekuje se 200.000 turista godišnje

Avalski toranj biće od aprila 2017. godine obogaćen novim turističkim sadržajima, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić.

On je tokom obilaska podnožja tornja, gde je urađeno novo igralište za decu i etno galerija, rekao da Avalski toranj godišnje poseti 150.000 turista, a da je cilj da ih sledeće godine bude 200.000.

Ljajić je dodao da je u prvih 10 meseci ove godine Avalski toranj posetilo 137.000 turista i da se očekuje rekordna godina po broju posetilaca.

Istakao je da je cilj da se obogati turistička ponuda na toj lokaciji, jer do sada turisti nisu imali gde da kupe suvenire, niti da razmene novac.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je Avalski toranj simbol Beograda i Srbije, ali da nije dovoljno iskorišten turistički potencijal. On je najavio da ce Grad uložiti u obnovu puta do tornja.

- Očekujemo rekordan broj turista za Novu godinu, kao i da već tada dođu da obiđu Avalski toranj - rekao je on i dodao da je broj turista u Beogradu dupliran u poslednje tri godine.

Ministarstvo trgovine i turizma je izdvojilo 32 miliona dinara za projekat uređenja kompleksa Avalskog tornja zbog unapređenja turističke ponude. Prva faza radova je završena i urađeni su nova i veća blagajna bliže ulazu, prostor u kome će Turistička organizacija Srbije ponuditi suvenire, bankomat sa menjačnicom, kafe bar i dečije igralište.

U drugoj fazi koja će biti gotova na proleće, biće urađena teretana, multifunkcionalni sportski tereni, etno market vinoteka i prostor za decu školskog uzrasta.

Kompletan prostor oko tornja sa pratećim sadržajima prostiraće se na oko 500 kvadratnih metara.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.