NavMenu

Loto od sada i preko interneta - Državna lutrija Srbije pokrenula novi portal

Izvor: Tanjug Sreda, 09.11.2016. 18:16
Komentari
Podeli
Državna lutrija Srbije pokrenula je novi internet portal putem koga će građani moći da uplaćuju igre na sreću na jednostavniji način, elektronski.

- Preko ovog portala igrači će elektronskim putem moći da uplate sve igre iz našeg porfolija koje su navikli da igraju - loto, bingo i instant lutriju - rekao je Tanjugu v.d. direktora Državne lutrije Srbije Nenad Lazarević na predstavljanju elektronske lutrije.

Navodeći da je portal napravljen tako da građanima bude što jednostavniji za korišćenje, on je istakao da su na portalu dostupne i neke besplatne igre, za građane koji ne žele da troše svoj novac.

- Celokupan koncept je u skladu sa ciljevima Državne lutrije Srbije i principima odgovornog privređivanja - rekao je Lazarević i podvukao da igrači ne moraju da brinu za dobitke, jer će se svi dobici automatski evidentirati na njihovim računima.

Lazarević je podsetio da se Državna lutrija Srbije pre godinu i po dana upustila u razvoj celokupnog softverskog i hardverskog rešenja koje se, kako je dodao, može isporučiti drugim lutrijama.

- Danas posedujemo bukvalno sve softvere koji su neophodni za poslovanje jedne lutrije - rekao je on i dodao da je u okviru tog projekta Državna lutrija Srbije razvila i sopstveni lutrijski terminal.


Time je, navodi Lazarević, Lutrija ostvarila značajne uštede jer je za nekoliko godina potrošeno više od 10 mil EUR na različita softverska i hardverska rešenja. Kako je istakao, softver je za sada prodat Lutriji Republike Srpske, a za njega se interesuju i neke afričke zemlje.

Lazarević je istakao i da je Državna lutrija Srbije potpisala protokol o saradnji sa poznatim italijanskim proizvođačem Olivettijem, koji je i deo Telecoma Italia.

- Na njihovom hardveru će se nalaziti naš softver u zavisnosti od toga na kojim tržištima Olivetti bude plasirao svoje terminale - dodao je Lazarević.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.