Izvor: Novosti | Ponedeljak, 17.03.2008.| 11:02
Izdvojite članak Odštampajte vest

Mame cenom i ponudom – osniva se udruženje hostela radi bolje promocije

Hosteli u Srbiji odavno su na evropskom nivou i, za razliku od hotela, rade na čisto tržišnim osnovama. U prestonici ih zvanično ima 46, u Novom Sadu i Nišu desetak... Dok podatak da ih ima čak i u Subotici i Bajinoj Bašti, govori da je ovaj vid smeštaja izuzetno tražen.

Poput hotela, često se nalaze u centru gradova. Sa cenom od 9 do 15 EUR jeftiniji su i do deset puta od hotela.

- U toku je osnivanje udruženja hostela, zasad na nivou Beograda - kaže Irena Eklemović iz "Licej kluba", dodajući da će se udruženi, lakše promovisati u inostranstvu i poboljšati svoju poziciju.

Prošle godine napravili smo prvu mapu hostela, a Turistička organizacija Beograda nas je promovisala u zemlji i inostranstvu, rekla je Eklemović.

Portparol Turističke organizacije Beograda Dejan Veselinov kaže da je interesovanje među stranim gostima za hostele ogromno. Hosteli će uskoro dobiti zvaničnu brošuru poput one koju imaju hoteli.

Hosteli u Zakonu o turizmu ne postoje, pa se mnogi vode kao prenoćišta i konačišta. U prestonici postoji 1.100 kreveta, a tokom leta kada se otvore studentski domovi ima još 2.000, pa ukupan broj od 3.000 kreveta potpuno zadovoljava trenutne potrebe.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.