Izvor: Blic | Ponedeljak, 07.11.2016.| 14:59
Izdvojite članak Odštampajte vest

Slovenci zainteresovani za selekciju komunalnog otpada u Prijepolju - Izgradnja transfer stanice moguća već na proleće

Firma iz Slovenije zainteresovana je da u mestu Strugovi kod Prijepolja gradi transfer stanicu za selektovanje komunalnog otpada po evropskim standardima, a projekat bi sa milion evra mogla da pomogne Vlada Slovenije. Ako sredstva budu odobrena, radovi će početi na proleće.

Skupština opštine Prijepolje je početkom oktobra odredila lokaciju u Strugovima za gradnju transfer stanice, i pored protivljenja meštana okolnih sela. Za ovu lokaciju je još pre 26 godina urađena projektna dokumenatacija, a plan je da se ovde vrši selekcija otpada pre nego što bude transportovan na deponiju Duboko kod Užica.

Deponovanje komunalnog otpada jedan je od problema Prijepolja. Deponija u Stanjevini, na ulasku u grad iz pravca Bistrice, odavno je prebukirana i preti joj zatvaranje, dok se radovima na izgradnji regionalne sanitarne deponije za četiri opštine Banjica kod Nove Varoši ne nazire kraj.

- Predstavnici jedne slovenačke firme koji su nedavno obišli lokaciju u Strugovima smatraju da se na njoj može obezbediti noromalno funkcionisanje transfer stanice. Izrazili su i želju da je grade, pa smo uputili zahtev za pomoć Vladi Slovenije koja je spremna da ulaže u takve projekte, a visina očekivane donacije je do milion evra - kaže predsednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.