NavMenu

Novi Sad dobio oko 43 miliona dinara za uređenje studentskog kampusa - Grad i Pokrajinska vlada najavljuju nove projekte

Izvor: eKapija Četvrtak, 03.11.2016. 14:52
Komentari
Podeli
Novi Sad (Foto: Rajko Karišić)Novi Sad
Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine opredelila je oko 371,23 miliona dinara bespovratnih sredstava, za finansiranje i sufinansiranje projekata lokalnih samouprava. Na tom konkursu, Grad Novi Sad dobio je oko 43,23 miliona dinara, za pojačano održavanje saobraćajnica u okviru univerzitetskog kampusa, kao i oko 32,92 miliona dinara, za dogradnju dva sprata na delu objekta Osnovne škole Vasa Stajić, sopštila je Gradska uprava Novog Sada.

Predstavnicima lokalnih samouprava ugovore su uručili predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević, na događaju u zgradi Pokrajinske vlade. Dodeli je prisustvovao i novosadski gradonačelnik Miloš Vučević.

- Uređenje studentskog kampusa bilo je neophodno, jer u njega nije ulagano tri decenije. Pokrajina će obezbediti polovinu neophodnih sredstava, a drugu polovinu obezbediće Grad, tako da će Zavod za izgradnju Novog Sada odmah pokrenuti javnu nabavku - rekao je Vučević.

On je dodao i da je značajno što je OŠ Vasa Stajić dobila sredstva, jer Grad sada može da novac usmeri ka ostalim školama.

Vučević je najavio da je sa pokrajinskim vlastima dogovorena dinamika i drugih projekata.

- U toku sledeće nedelje očekuje nas sastanak sa direktorom Puteva Srbije, sa kojim ćemo razgovarati o realizaciji investicije na Sentandrejskom putu i mostu. Cilj nam je da rasteretimo jedan od najopterećenijih ulaznih pravaca u Novi Sad. Takođe, sa Sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine planiramo izradu projektno-tehničke dokumentacije za gradsku regionalnu deponiju, što predstavlja jedan od gorućih problema, a za isti projekat imamo i podršku Ministarstva za poljoprivredu i zaštitu životne sredine - dodao je gradonačelnik Novog Sada.

On je objasnio i da će Grad u velikim projektima, poput izgradnje zgrade RTV i Kliničkog centra Vojvodine, učestvovati uređenjem saobraćajnice, i parternim uređenjem.

- Takođe, za oko tri meseca ćemo završiti sportsku halu u Petrovaradinu i urediti taj deo grada. Takođe, pokrenut je i projekat za zgradu Hitne pomoći. Cilj nam je i da u 2017. rešimo imovinsko-pravne odnose u Šafarikovoj ulici, kako bismo mogli da se opredelimo da sa Pokrajinom izgradimo najveću garažu u Novom Sadu - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Vojvođanska uprava za kapitalna ulaganja je tokom oktobra sprovela pet konkursa, i to za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti komunalne hidrotehnike, saobraćajne infrastrukture, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, kulture i osnovnog obrazovanja i vaspitanja. Direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević je rekao da je 12 vojvođanskih opština potpisalo ugovore o finansiranju ukupno 15 projekata i najavio nove konkurse u januaru, navedeno je u saopštenju Grada Novog Sada.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.