Izvor: Blic | Četvrtak, 03.11.2016.| 13:34
Izdvojite članak Odštampajte vest

Niskotarifni autobuski prevoznik stiže u Srbiju - Flixbus vozi širom Evrope za nekoliko evra

(Foto: CBCK/shutterstock.com)
Autobuski prevoznik Flixbus, pandan Ryanair-u u drumskom saobraćaju, zainteresovan je da radi u Srbiji i već na proleće će napraviti prve kontakte sa domaćim firmama, piše Blic.

Flixbus je nemačka startap kompanija koja je već godinama poznata u zemljama EU po niskobudžetnom autobuskom prevozu. Po modelu Ryanair-a, na primer, ovaj prevoznik ima promotivnu cenu vožnje od Zagreba do Berlina za svega 9 EUR.

- Dolazak Flixbusa napraviće veliku reorganizaciju domaćeg međugradskog prevoza. Oni će izabrati neku od domaćih firmi čijih će nekoliko autobusa uzeti i brendirati kako bi prevozili putnike. Takođe, naši vozači će raditi za ovu firmu - naglašava Saša Conić, glavni urednik portala Autobusi.net.

Reč je o prevozniku koji prodaje karte preko svoje mobilne aplikacije. Zainteresovani putnik treba da instalira tu aplikaciju, uloguje se i internet plaćanjem kupi kartu i dobije kod.

Procedura je takva da vozači Flixbusa imaju čitač pomoću kojeg putnicima očitavaju kodove na mobilnom telefonu. Putnik, takođe, ima mogućnost besplatne rezervacije sedišta i besplatnog prevoza prtljaga, ali i mogućnost da 15 minuta pre polaska otkaže rezervaciju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.