NavMenu

Vlada Srbije nije razmatrala projekat za kanal Vardar-Morava

Izvor: Tanjug Sreda, 02.11.2016. 15:36
Komentari
Podeli
(Foto: Ivonne Wierink/shutterstock.com)
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nije razmatralo projekat izgradnje kanala Vardar-Morava, izjavila je danas ministarka Zorana Mihajlović, navodeći da je Vlada Srbije prošle godine definisala jasne prioritete ulaganja u infrastrukturu, te da se mora voditi računa o tome šta su zaista prioriteti.

- Nismo razgovarali o tom kanalu. Kada bude bilo mogućnosti da se uopšte priča o dodatnom zaduživanju, onda možda može o tome da se govori, ali za sada ne - rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanje da li ministrastvo uopšte razmatra taj projekat i da li će se o tome razgovarati u Rigi, budući da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio da su Kinezi spremni da obezbede novac za finansiranje tog projekta.

Navodeći da je do sada puno toga urađeno, Mihajlović kaže da nas u Rigi čeka zaključivanje vrlo važnih ugovora koji se tiču komercijalnih ugovora za modernizaciju pruge Beograd-Stara Pazova i za obilaznicu oko Beograda, Sektor B, te ugovora o finansiranju puta Surčin-Obrenovac.

- Kada govorimo tome kako se ulaže i u šta se ulaže, onda moramo da vodimo računa da radimo ono što su zaista prioriteti. Prioritet je završiti ono što je u toku, što je u procesu i što čekamo 50 godina - kaže ministarka, navodeći otvoraranje 40,3 kilometara autoputa Ljig-Preljina u ponedeljak, te projekte na modernizaciji pruge.

Prema njenim rečima, tu su novi projekti takođe o kojima se puno priča, a bez kojih nije moguće pričati o razvoju Beograda i uopšte Srbije, ako nemamo obilaznicu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.