Izvor: eKapija | Sreda, 02.11.2016.| 15:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ministarstvo državne uprave započinje promotivnu kampanju u borbi protiv sive ekonomije

(Foto: Rawpixel/shutterstock.com)
Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave raspisalo je tender za kreiranje promotivne kampanje u borbi protiv sive ekonomije. Usluge podrazumevaju planiranje koraka u podizanju svesti javnosti o tome šta je to siva ekonomija, koje su posledice sive ekonomije po životni standard i zašto je važno plaćati poreze, zatim informisanje građana kako da prepoznaju i prijave sivu ekonomiju, jačanje poverenja u državu i način raspolaganja budžetskim sredstvima, animiranje građana da prikupljaju i šalju fiskalne račune i učestvuju u nagradnoj igri, te jačanje poreskog morala i porast uplaćenih poreza u državni budžet (pre svega PDV).

Izabrani ponuđač biće u obavezi da odredi kreativni pravac i ključne poruke, izradi slogan i logo, medija plan za kampanju, brend knjigu, scenario za dva TV spota, predloži dizajn i uradi pripremu za štampu flajera, postera, koverata za nagradnu igru. Njegova obaveza biće i da kreira naloge na društvenim mrežama – Facebook, Twitter, Youtube i animira građane online, kao i da učestvuje u anticipiranju kriznih tema i da predloge rešanja u slučaju kriznih situacija.

Rok za dostavljanje ponuda je 15. novembar.

Kako je pre nekoliko dana najavila ministarka državne uprave i lokalne samouoprave Ana Brnabić, nagradna igra prikupljanja fiskalnih računa mogla bi da počne od januara naredne godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.