NavMenu

Premijera filma "Ime: Dobrica, prezime: nepoznato" 2. novembra u Sava centru

Izvor: Danas Utorak, 01.11.2016. 14:03
Komentari
Podeli
(Foto: ktsdesign/shutterstock.com)
Film reditelja i scenariste Srđe Penezića - "Ime: Dobrica, prezime: nepoznato" premijerno će biti prikazan u sredu, 2. novembra u beogradskom Sava centru od 20.30 časova.

Projekcijom ovog domaćeg filma svečano se zatvara filmska revija Cinemafest koja je publici predstavila brojna zapažena svetska filmska ostvarenja iz 2016. godine.

Film "Ime: Dobrica, prezime: nepoznato" je žanrovski okarakterisan kao bajka za odrasle. Govori o detetu koga su još kao bebu napustili roditelji i prati ga kako odrasta i kako se nosi sa lažima i manipulacijama svakodnevnog života sa čistim srcem i naivnošću koja prerasta u mudrost.

Lik Dobrice tumači Slavko Štimac koji je svoju karijeru počeo u 11. godini i njegov bogati filmski opus pružio je priliku Srđi Peneziću da koristi isečke iz filmova Vuk samotnjak, Salaš u malom ritu, Vlak u snijegu, Specijalno vaspitanje i Varljivo leto i uklopi ih u novi materijal čime je ilustrovan rani život glavnog junaka.

- Rezultat ovog zahvata je da gledaoci posmatraju kako Dobrica bukvalno odrasta pred njihovim očima. To daje filmu izuzetnu snagu i autentičnost, dok nas u isto vreme podseća na zlatne momente jugoslovenskog filma. Jer, dok je Slavko odrastao pred filmskim kamerama, veliki deo publike je odrastao zajedno sa njim - kaže Srđa Penezić.

Pored Štimca, u glumačkoj podeli su i Hana Selimović, Mirjana Joković, Bogdan Diklić, Renata Ulmanski, Miodrag Mrgud Radovanović, Vladica Milosavljević, Sergej Trifunović, Marko Baćović, Bojan Dimitrijević, Rada Đuričin, Branislav Lečić, Milan Caci Mihailović, Gordana Đurđević Dimić, Nebojša Dugalić kao narator i devojčica Helena Jakovljević.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.