Izvor: eKapija | Utorak, 01.11.2016.| 13:12
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kragujevac dobija Palatu pravde - Svi sudovi i tužilaštva ubuduće u jednoj zgradi

(Foto: Africa Studio/shutterstock.com )
Na inicijativu Ministarstva pravde da se u Kragujevcu izgradi jedan objekat u kome će biti objedinjeni svi sudovi i tužilaštva, Grad Kragujevac je na poslednjoj sednici Skupštine doneo odluku da se za ove namene ustupi lokacija površine oko 2 hektara kod Pravnog i Ekonomskog fakulteta.

Projekat još nije urađen, ali se zna da će ga raditi firma Mašinoprojekt iz Beograda, dok će kragujevački Urbanizam biti zadužen za urbanističke uslove.

Izgradnjom Palate pravde gradu će ostati kapitalni objekti, posebno zgrada Suda, koja treba da dobije drugu namenu, prenosi sajt grada Kragujevca.

- Na lokaciji iza Pravnog i Ekonomskog fakulteta moći će da se smesti zgrada koja bi trebalo da ima 6 do 8 hiljada kvadrata, kao i veliki parking za zaposlene i stranke. Mislim da će na ovaj način grad dobiti neke kapitalne objekte na upotrebu, kojima će posle moći da reši neke druge probleme jer postoji mnogo potreba za kulturnim sadržajima u gradu – kaže Aleksandar Nenković, glavni gradski urbanista.

Potrebe za adekvatnim prostorom najviše imaju ustanove kulture i FILUM, pa će do početka 2018. godine, kada se očekuje početak izgradnje novog objekta, biti dovoljno vremena da se pronađu i odgovarajuća rešenja.

Na istoj lokaciji, iza Pravnog i Ekonomskog fakulteta, uskoro bi trebalo da otpočnu radovi na izgradnji legata akademika Koke Jankovića. Reč je o reprezentativnoj galeriji koju će dobiti grad, a tender za izvođenje radova biće završen za par dana.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.