NavMenu

Rast industrijske proizvodnje u Srbiji u septembru 5,3%

Izvor: Beta Ponedeljak, 31.10.2016. 14:37
Komentari
Podeli
(Foto: Vadim Ratnikov/shutterstock.com/)
Industrijska proizvodnja u Srbiji u septembru 2016. godine veća je za 5,3% nego pre godinu dana, a u odnosu na prosek 2015. godine veća je za 6,5%, saopštio je danas Republički zavod za statistiku (RZS).
Kako je navedeno, industrijska proizvodnja u prvih devet meseci ove godine bila je za 5,2% veća u poređenju sa istim periodom 2015. godine.

Posmatrano po sektorima, najveći rast je ostvaren u sektoru snabdevanja električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija - za 15,2%, u prerađivačkoj industriji 3,7%, kao i u rudarstvu 0,4%.

Najveći uticaj na rast industrijske proizvodnje u septembru imali su snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija, proizvodnja prehrambenih proizvoda, hemikalija i hemijskih proizvoda, osnovnih farmaceutskih proizvoda i preparata, metalnih proizvoda, osim mašina.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.07.2024.  |  Građevina

Surčin modernizuje prigradska naselja - U planu bolja iskorišćenost potencijala Save, povećanje smeštajnih kapaciteta, zaustavljanje bespravne gradnje...

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio je rani javni uvid za potrebe izrade Prostornog plana dela gradske opštine Surčin. Kako se navodi u dokumentu, Prostorni plan se radi na inicijativu opštine Surčin u cilju preispitivanja važećeg Prostornog plana za deo gradske opštine Surčin. Prostorni plan obuhvata teritoriju Surčina izvan granice obuhvata Generalnog urbanističkog plana Beograda, površine oko 206,5 km2 (20.656

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.