NavMenu

Dodeljene nagrade KAKTUS 2016 - McCann Beograd agencija godine

Izvor: eKapija Petak, 28.10.2016. 10:04
Komentari
Podeli
Marketing mreža nagradila je u četvrtak, 27. oktobra, organizacije, kompanije, institucije i agencije za najkvalitetnije i najprofesionalnije pojedinačne i integrisane kampanje, na drugom po redu nacionalnom Festivalu integrisanih komunikacija KAKTUS 2016. Za nagrade je ove godine konkurisalo 135 projekata.

Kampanja #CrazyEnoughToChangeTheWorld agencije No Ordinary Agency osvojila je priznanje u kategoriji Inovativna integrisana kampanja, kao i Grand Prix - Integrisana kampanja godine. McCann Beograd, drugi put za redom, osvojio je priznanje Agencija godine, dok je kompanija Strauss Adriatic proglašen Oglašivačem godine.

Kampanja "Dobro jutro Džezveri" agencije Leo Burnett i kompanije Strauss Adriatic osvojila je nagrade u kategorijama pojedinačnih radova – TV i Radio. Istoimena agencija osvojila je nagradu i u kategoriji Event za kampanju "Jelen nefiltrirano pivo" Apatinske pivare. U kategoriji Pojedinačni radovi – Print nagrada je pripala agenciji Publicis Beograd i Mreži organizacija za decu Srbije (MODS) za kampanju "Nasilje nije igra".

Najboljom BTL kampanjom proglašen je "Telenor Xmass 3 in 1 Credit Card" agencije FCB Afirma za klijenta Telenor banku, dok je agencija New Moment New Ideas Company osvojila priznanje u kategoriji Odnosi s javnošću za kampanju "Run For Peace". Projekat "Fanta uvrnuta flašica" agencije Executive Group i kompanije Coca-Cola odnela je pobedu u kategoriji Social Media.

McCann Beograd nagrađen je za dva projekta u kategorijama Mobile za aplikaciju "ARt - najveća virtuelna izložba svih vremena" i u kategoriji Profitna integrisana kampanja za "Lav kokice" Carlsberg Srbije. Ove godine najboljim Viralnim videom proglašen je projekat "Jaffa Fešta" koji potpisuje agencija Popular Bruketa & Žinić OM za klijenta Jaffa Crvenka.

Priznanja u kategorijama pojedinačnih radova – Content marketing i Direktni marketing osvojila je agencija Pioniri Communications za kampanje "IDEA - Voće i povrće" (za klijenta Mercator S) i "Novogodišnji poklon koji je putovao godinu dana" (za klijenta Findomestic banku). Agencija Homepage i NVO Just Out nagrađeni su u kategoriji Digital za kampanju #JustOut #Manasija2015, a agenciji Ovation BBDO pripalo je priznanje za najbolji Outdoor za kampanju "Šta vas boli?", rađenu za kompaniju Pharma Swiss.

Članovi žirija dodelili su nagradu i agencijama Direct Media, Fusion Communications i Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka za projekat "I ja se borim" u kategoriji Neprofitna integrisana kampanja. Ove godine najbolja Inbound integrisana kampanje je kampanja Eurobanke i agencije Represent Communications "Mančester u Beogradu".

Druga po redu nacionalna dodela godišnjih nagrada KAKTUS 2016 izazvala je veliko interesovanje agencija i kompanija iz Srbije. Za nagrade koje se dodeljuju u 21 kategoriji konkurisalo je čak 37 agencija i više od 40 oglašivača.

Ove godine stručni žiri činili su ugledni profesionalci iz kreativnih, PR i digitalnih agencija iz Srbije i regiona.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.