NavMenu

Aster tekstil u Nišu zapošljava i bez prethodnog radnog iskustva - U naredne dve godine posao za 2.000 ljudi

Izvor: Niške vesti Petak, 28.10.2016. 12:21
Komentari
Podeli
Nedavno je u Nišu otvorena turska fabrika Aster tekstil. Iako fabrika posluje od maja, novi tekstilni pogon je svečano otvoren 19. oktobra. Trenutno ima 330 zaposlenih, a plan je da do kraja godine bude 500 radnika.

Menadžment ove fabrike je najavio da će u naredne dve godine zaposliti 2.000 mladih bez obzira na njihovu stručnu spremu i kvalifikacije. Menadžer ljudskih resursa u kompaniji Milica Trajković objašnjava da za neke pozicije u fabrici nije potrebno prethodno radno iskustvo.

- Za operatere u proizvodnji nije neophodno prethodno iskustvo, tako da mogu konkurisati i kandidati koji su tek završili školovanje i zainteresovani su da rade u tekstilnoj industriji. Neke od ovih pozicija su: operateri za šivenje, pakovanje, kontrolu kvaliteta, krojenja, zatim operateri na presi, kao i za proveru mera - kaže Trajkovićeva.

U menadžmentu ljudskih resursa fabrike Aster tekstil napominju da kandidati koji nemaju radnog iskustva u tekstilnoj industriji imaju veliku šansu da budu primljeni da rade u fabrici.

- Kandidati ne bi trebalo da se ustručavaju zbog toga što ne znaju da kroje, šiju ili peglaju. Svi novozaposleni na ovim pozicijama dobijaju obuku i imaju dovoljno vremena da savladaju potrebne veštine kako bi uspešno obavljali posao - kaže menadžerka ljudskih resursa.

Što se tiče pozicija u fabrici koje zahtevaju određene diplome i radno iskustvo, trenutno su otvoreni konkursi za računovođu i prevodioca za turski jezik.
- Imamo potrebe i za supervizorima, radnicima u magacinu, ali i u logistici i planiranju - kažu u ovoj fabrici.

Selekcioni proces zavisi od toga za koju je poziciju kandidat aplicirao.
- Neki procesi uključuju samo intervjue, dok se drugi sastoje od testiranja i intervjua. Ukoliko kandidat uđe u uži krug, odeljenje ljudskih resursa ga uključuje u selekcioni proces - objašnjava menadžerka Milica Trajković.

Fabrika Aster tekstil, koja proizvodi žensku odeću za svetske brendove, se nalazi u krugu EI Holdinga, na mestu bivšeg EI Čegra.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.