NavMenu

Podstrek ženskom preduzetništvu - Dodeljene nagrade Cvet uspeha za ženu zmaja

Izvor: eKapija Petak, 28.10.2016. 08:53
Komentari
Podeli
Sa sinoćne dodeleSa sinoćne dodele
Udruženje poslovnih žena Srbije dodelilo je sinoć u Beogradu tradicionalno priznanje Cvet uspeha za ženu zmaja najuspešnijom preduzetnicama u Srbiji.

Nagradu za "najevropskiju firmu" dobile su Svetlana Miljković direktorka preduzeća Sweet Home iz Brusa i Jelena Čitaković direktorka Arpel iz Beograda.

Za najbolji model zapošljavanja nagradu je dobila Slavica Ćirić, osnivačica i direktorka Zanatske zadruge Damsko srce iz Pirota.

Nagrade u podkategoriji "samozapošljavanje" dobile su Dragana Vujović Đermanović, vlasnica preduzeća Pepper communications iz Novog Sada i Žaklina Nedeljković, vlasnica Ambulante za zdravstvenu negu Mobilna sestra iz Beograda.

Predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije Sanja Popović Pantić, rekla je na jubilarnoj dodeli nagrada da je manifestacija u prethodnih deset godina promovisala više od 400 preduzetnica iz Srbije, a u izboru za ovogodišnju nagradu našlo se njih 26.

One su i pojedinačno predstavljene na sinošnjoj manifestaciji u Beogradu, koja je okupila veliki broj gostiju iz sveta privrede i medija. Publici su posebno bili interesantni mini "intervjui" koje su devojčice, buduće preduzetnice, uradile na bini sa uspešnim poslovnim ženama: Ingeborg Ofsthus, generalnom direktorkom Telenora u Srbiji, Biljanom Jovanović, vlasnicom i direktorkom modne kuća Luna i Afroditom Bajić, suvlasnicom modne kuće Afrodite mode collection.

Na kraju, goste je muzičkom numerom pozdravila Aleksandra Kovač.

Kako se čulo na dodeli nagrada, udeo žena u preduzetništvu Srbije je 31%, što je u odnosu na 2012. porast od četiri procenta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.