NavMenu

Letove iz Niša uglavnom koristi srpska dijaspora - Najviše stranaca iz Makedonije i Bugarske

Izvor: FlyFromNiš Četvrtak, 27.10.2016. 11:40
Komentari
Podeli
(Foto: My Good Images/shutterstock.com)
Od ukupnog broja putnika koji su do sada leteli sa niškog aerodroma Konstantin Veliki gotovo 80% čine putnici iz Srbije. Oko 7% putnika dolazi iz Makedonije i Bugarske, a 15% čine strani turisti.

Najveći broj putnika iz Srbije čine stanovnici Niša i Južne Srbije (22,36%), zatim slede Istočna Srbija (16,1%), Kosovo i Metohija (14,9%), Centralna Srbija (12,9%), a svega (5,9%) čine stanovnici Zapadne Srbije, Beograda i Vojvodine.

Putnici sa Kosova i Metohije letove iz Niša po pravilu koriste radi povezivanja sa dijasporom, a jake veze sa dijasporom povezujući se preko Niša ostvaruju i putnici iz ostatka Srbije. Mnogo ređe su razlozi za putovanje turizam ili posao.

Aerodrom Konstantin Veliki, putnici iz Beograda i Vojvodine koriste gotovo podjednako koriste za povezivanje sa dijasporom i turističke posete i tek nešto manje za poslovne obaveze.

Najveći broj stranaca leti preko Niša radi turizma (80,4%), dok svega 20% stranaca koristi postojeće letove iz Niša radi posla. Istovremeno, gotovo svi putnici iz Makedonije time ostvaruju veze sa dijasporom, dok više od 70% Bugra putuje radi posla u inostranstvu.

Inače, putnici iz Niša mogu da koriste usluge za sada dva najveća niskotarifna avioprevoznika, Wizz Air i Ryanair, povezujući se ka devet gradova širom Evrope - Bazela, Malmea, Ajndhovena, Dortmunda, Memingena, Diseldorfa, Berlina, Milana i Bratislave.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.