Izvor: Tanjug | Sreda, 26.10.2016.| 12:38

Deonica Ljig-Preljina neće biti puštena u saobraćaj do 31. oktobra? - Svi radovi gotovi, otvaranje u narednih deset dana

(Foto: muratart/shutterstock.com)
Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će prvih 40 kilometara Koridora 11 biti otvoreno u narednih deset dana.

Mihajlović je istakla da su svi poslovi završeni, uključujući i dva tunela na kojima se popravljala betonska podloga.

Ranije je objavljeno da će deonica Ljig-Preljina na Koridoru 11 biti završena do 31. oktobra.

Odgovarajući na pitanje kako je moguće da nadzor radova na Koridoru 11 počinje 12. januara 2016. godine, iako se ta deonica gradila od februara 2013, ministarka je rekla da je Ministarstvo tri puta upozoravalo Koridore Srbije da moraju da imaju nadzor, pre nego što je on uveden.

Nije precizirala zašto zbog toga direktor Koridora nije snosio sankcije, već je navela da će po otvaranju biti urađena revizija svih radova na toj deonici, posle čega će, ukoliko se pokaže da je bilo propusta, preduzeti propisane mere.

Cilj revizije, kako je rekla Mihajlović, nije samo da se utvrdi da li je bilo propusta na Koridoru 11, već da država vidi šta mora da uradi kako se to više ne bi ponavljalo.

Ona je dodala da probijanje roka od mesec i po dana nije neuobičajeno kada je reč o velikim infrastrukturnim projektima, ali da bi volela da se rokovi poštuju, i da joj je važno da se poštuju i cena i rokovi definisani ugovorom. Najavila je i da će naredne godine biti kompletirana cela deonica Koridora 11 od Obrenovca do Čačka.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.