Izvor: Tanjug | Utorak, 25.10.2016.| 14:17
Izdvojite članak Odštampajte vest

Skok premijskih prihoda Dunav osiguranja u prvih devet meseci 2016. - Neto dobit 1,17 milijardi dinara

Poslovanje Dunav osiguranja u prvih devet meseci ove godine obeležili su rast premijskog prihoda, visoka ažurnost u rešavanju šteta i adekvatno obračunate obaveze prema osiguranicima čije je ispunjenje obezbeđeno.

U tom ambijentu, kompanija je ostvarila i neto dobitak u iznosu od 1,17 milijardi dinara, navodi se u saopštenju Dunav osiguranja.

U prvom polugođu tekuće godine, kompanija je zadržala i lidersku poziciju u rešavanju šteta sa tržišnim udelom od 26%, dok je vrednost likvidiranih šteta 6,9 milijardi dinara.

Dunav osiguranje je, kako je saopšteno, ostvarilo i znatan iskorak u kvalitetu i obimu usluga, posebno u segmentu neživotnih osiguranja, što je rezultiralo i povećanim interesovanjem osiguranika za zaključivanje polisa, čiji je broj dostigao 1,5 miliona, što je za 3,9% više nego u istom periodu prošle godine.

Fakturisana bruto premija na kraju septembra ove godine iznosi oko 17,8 milijardi dinara, što je rast od 6,1% u poređenju s istim prošlogodišnjim periodom, dodaje se u saopštenju.

Vodeću poziciju na srpskom tržištu osiguranja, po visini ukupne premije, kompanija Dunav potvrdila je i u prvoj polovini ove godine sa tržišnim udelom od 27,4%.

Po visini premije, najveće tržišno učešće u posmatranom periodu Dunav osiguranje zabeležilo je u osiguranju imovine od požara i drugih opasnosti - čak 41,3%, potom slede ostala osiguranja imovine - 40,6%, te osiguranje od opšte odgovornosti - 36,3% i osiguranje od auto-odgovornosti sa 34,8% tržišnog učešća.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.