NavMenu

Sigurnost u izgradnji građevinskih objekata - Niški Ingrad realizovao veliki broj stambenih i nestambenih projekata

Izvor: eKapija Utorak, 25.10.2016. 11:41
Komentari
Podeli

Naše osnovne prednosti su pouzdanost i sigurnost u izvođenju, kvalitet izvedenih radova i na kraju - pravna strana kroz papirologiju koja prati svaki objekat i svaku posebnu jedinicu, kaže za eKapiju Branislav Filipović, vlasnik i direktor građevinske firme Ingrad u Nišu.

Ingrad se bavi izvođenjem grubih građevinskih radova i izgradnjom stambenih i nestambenih objekata, kao i projekata po sistemu "ključ u ruke". Sarađivali su u izgradnji više proizvodno-poslovnih objekata: Metro, Mercator, Yura, Shinwon…

- Kao izvođač građevinskih radova, Ingrad pruža usluge visokog kvaliteta skladu sa standardima za tu vrstu delatnosti. Izuzetno nam je važna profesionalnost, kako u izvođenju radova tako i u poslovnom odnosu sa ostalim učesnicima u određenim poslovima – dodaje naš sagovornik.

Istorija preduzeća Ingrad seže još od 1996. godine kada je Slavoljub Filipović osnovao istoimenu građevinsku radnju. Od 1996. do 2003. godine jedina delatnost radnje je bila izvođenje građevinskih i zanatskih radova na izgradnji objekata.

Slavoljub Filipović, inače diplomirani građevinski inženjer, ranije je dugi niz godina radio na rukovodećim radnim mestima u građevinskom preduzeću Progres Pirot, Nišprojekt Niš, fabrika stolarije Cien Svrljig.

Građevinska radnja 2003. godine menja pravnu formu u današnje društvo sa ograničenom odgovornošću Ingrad. Slavoljub Filipović 2012. godine sinu Branislavu prepušta funkciju direktora, a potom 2014. i vlasništvo nad celim preduzećem.

Uprkos formalnom izlasku iz posla, Slavoljub Filipović i dalje aktivno, sa svojim sinom, učestvuje u svim aktivnostima i poslovima firme.

- Firma ima 18 stalno zaposlenih radnika, a u vreme građevinske sezone broj angažovanih ljudi se povećava – kaže nam Branislav Filipović.

Osim izgradnjom objekata, Ingrad se bavi i investiranjem u stanogradnju.

- U prošloj godini su završeni poslovno-stambeni objekat od oko 1.200 m2 bruto površine i jedna privatna medicinska klinika od 1.500m2 . U toku je izgradnja stambenog objekta na četiri sprata u Nišu. Planiramo još jedan poslovni objekat, namenjen tržištu, približne kvadrature od oko 2.000m2 - kaže Branislav i dodaje da su najponosniji na najzahtevnije projekte - stambene objekte, s obzirom na to da ima dosta kupaca sa različitim zahtevima koje treba zadovoljiti.

Govoreći o planovima za budućnost, kaže da oni umnogome zavise od situacije na tržištu i trenutnih poslovnih prilika.

- Država može da nam pomogne uprošćevanjem administracije i birokratije, gde je odličan primer objedinjena procedura. Tako se smanjuje obim problema i prepreka na koje investitori nailaze, a samim tim može se bolje i lakše planirati poslovanje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.