NavMenu

Donnerra otvara hladnjaču za voće u Rumi - U planu postavljanje zalivnih sistema i protivgradne zaštite

Izvor: Tanjug Nedelja, 23.10.2016. 20:54
Komentari
Podeli
Preduzeće Donnerra u Rumi namerava da proširi tržišta za izvoz voća, kao i da podigne hladnjaču, prenosi Tanjug.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i zaštite životne sredine Branislav Nedimović posetio je u nedelju (23. oktobra 2016. godine) sa slovenačkim ministrom poljoprivrede Dejanom Židanom ovu rumsku firmu.

Donnera ima imanje od oko 170 hektara. Najveći deo zemljišta, oko 100ha, je pod jabukama. Kako je navedeno na kompanijskom sajtu, gaje i kruške, kajsije i trešnje. Najviše voća izvoze na trzište Rusije, a kako su kazali predstavnici te fabrike, u planu je da izvoz prošire na tržište Severne Afrike, Indije i Kine.

U planu za narednu godinu je da otvore i hladnjaču kapaciteta 3.500 tona, a da u narednih pet godina celokupna površina voćnjaka bude navodnjavana i obezbeđena protivgradnom zaštitom.


Nedimović je nakon obilaska kazao da je ova poseta organizovana uoči sutrašnje zajedničke sednice vlada Slovenije i Srbije, kako bi kolegi iz Slovenije pokazao primere dobrih praksi u Srbiji.

On je dodao da je sa Židanom razgovarao o iskustvima Slovenije u oblasti poljoprivrede, konkretno u oblasti sigurnosti hrane i ruralnom razvoju, gde je Slovenija postigla značajne rezultate.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.