Izvor: Tanjug | Subota, 22.10.2016.| 15:49
Izdvojite članak Odštampajte vest

VUČIĆ: Pregovori s MMF-om biće teški

Aleksandar Vučić (Foto: Mc.rs)
Biće teški razgovori s MMF-om, oni nikad nisu oduševljeni vojskom i policijom, ali ja smatram da su oni zaslužili povećanje i to ono koje nije simbolično, izjavio je u subotu (22. oktobra 2016. godine) premijer Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanja novinarara, na pres konferenciji koju je držao s pokrajinskim premijerom Igorom Mirovićem.

Vučić je nakon zajedničke sednice dve vlade u Novom Sadu, a odgovarajući na pitanje koje to naše predloge MMF neće da prihvati, rekao da, najpre, ne želi da se obraća javnosti u vezi s tim razgovorima, jer "oni su naši prijatelji, pomažu nam da država bude zdrava i uvek su mnogo oprezniji, mada i ja sam veoma oprezan".

- Oni nađu druga pravila, iako kažu da je rezultat bolji, ali traže da zadržimo rezervu, traže da prosečna primanja budu manja. Ja tražim da budu nešto veća, ne zato što sam neoprezan, već znam da možemo i bolje - rekao je Vučić.

Ove godine, kako je naveo, u dogovoru sa MMF-om bio je predviđen deficit budžeta od milijardu i deset miliona evra.

- To je deficit kojim bi MMF bio zadovoljan, a sa svim sto ćemo da platimo što nas neko ranije uveo u grdne probleme, i sa tim što ćemo penzionere da obradujemo ne samo stalnim povećanjem već i jednokratnom pomoći, mi nećemo imati deficit ni od 200 mil EUR. To je pet puta manje od onog što je MMF predvideo - poručio je Vučić.

- Njihova je procena je rast od 2,7% ove godine i rast od 3% sledeće godine, a mi ćemo pokušati da to bude 3,5% - poručio je premijer.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.