NavMenu

VUČIĆ: Pregovori s MMF-om biće teški

Izvor: Tanjug Subota, 22.10.2016. 15:49
Komentari
Podeli
Aleksandar Vučić (Foto: Mc.rs)Aleksandar Vučić
Biće teški razgovori s MMF-om, oni nikad nisu oduševljeni vojskom i policijom, ali ja smatram da su oni zaslužili povećanje i to ono koje nije simbolično, izjavio je u subotu (22. oktobra 2016. godine) premijer Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanja novinarara, na pres konferenciji koju je držao s pokrajinskim premijerom Igorom Mirovićem.

Vučić je nakon zajedničke sednice dve vlade u Novom Sadu, a odgovarajući na pitanje koje to naše predloge MMF neće da prihvati, rekao da, najpre, ne želi da se obraća javnosti u vezi s tim razgovorima, jer "oni su naši prijatelji, pomažu nam da država bude zdrava i uvek su mnogo oprezniji, mada i ja sam veoma oprezan".

- Oni nađu druga pravila, iako kažu da je rezultat bolji, ali traže da zadržimo rezervu, traže da prosečna primanja budu manja. Ja tražim da budu nešto veća, ne zato što sam neoprezan, već znam da možemo i bolje - rekao je Vučić.

Ove godine, kako je naveo, u dogovoru sa MMF-om bio je predviđen deficit budžeta od milijardu i deset miliona evra.


- To je deficit kojim bi MMF bio zadovoljan, a sa svim sto ćemo da platimo što nas neko ranije uveo u grdne probleme, i sa tim što ćemo penzionere da obradujemo ne samo stalnim povećanjem već i jednokratnom pomoći, mi nećemo imati deficit ni od 200 mil EUR. To je pet puta manje od onog što je MMF predvideo - poručio je Vučić.

- Njihova je procena je rast od 2,7% ove godine i rast od 3% sledeće godine, a mi ćemo pokušati da to bude 3,5% - poručio je premijer.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.