Izvor: Niške vesti | Petak, 21.10.2016.| 12:18
Izdvojite članak Odštampajte vest

Završen tender za nabavku poklona za bebe u Nišu - Izvor za 28 miliona dinara isporučuje 2.600 paketa

(Foto: www.BillionPhotos.com/shutterstock.com)
Na upravo završenom tenderu za izbor firme koja će o trošku grada Niša darovati novorođene bebe, posao je ponovo poveren niškoj firmi Izvor. Ugovor je potpisan na godinu dana, a za tu poziciju u gradskom budžetu opredeljeno je 28 miliona dinara.

Bebi paketi su sada sadržajniji - imaju po 12 komada garderobe i opreme što u prethodnom periodu nije bio slučaj.

- Roditelji od grada dobijaju ogradicu za krevetac sa posteljinom, prekrivač, dve štrample, bebi komplet sa kapuljačom i jedan na raskopčavanje, tri donja dela garderobe, dva bodija i jednu benku. Isporuka prvih 70 komada je bila danas, a do kraja nedelje planira se još jedan kontignet - potvrdio je direktor Izvora Milan Ilić.

- Po tenderu, niška konfekcija se obavezala da izradi i isporuči 2.600 paketa -rekla je načelnica Uprave za dečiju, primarnu i socijalnu zaštitu Mirjana Popović.

Vrednost jednog bebi paketa je sada devet hiljada dinara, a zbog lošeg punjenja budžeta jedno vreme je bio šest. Međutim, po rečima direktora i vlasnika Izvora, grad je ostao dužan da plati nekoliko meseci. Od aprila se plaća redovno, ali postoje šest-sedam meseci koji još uvek nisu naplaćeni. Kako kaže, radi se o periodu od janura do aprila ove godine, a ima zaostataka i iz 2015. godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.