NavMenu

Slobodna zona Pirot dobila nekoliko priznanja fDi Magazina

Izvor: eKapija Sreda, 19.10.2016. 15:26
Komentari
Podeli

Četvrti put zaredom Financial Times nagradio je Slobodnu zonu Pirot visokim rangiranjem, što pokazuje da postoji kontinuitet u privlačenju investicija, povećanju proizvodnje, novom zapošljavanju i sve većem izvozu uz konstantno poboljšanje uslova za investiranje i unapređenje poslovnog ambijenta za kompanije koje rade na ovom području, navela je Slobodna zona Pirot u saopštenju.

Ovako visoke rezultate i po svetskim merilima napredno poslovanje ostvareno je zahvaljujući trudu i nesebičnom radu malog kolektiva Slobodne zone Pirot na čijem se čelu nalazi direktor Dragan Kostić koji je i predsednik Regionalne privredne komore Niš, stoji u saopštenju.

Na web sajtu fDi Inteligence http://www.fdiintelligence.com/Rankings/Global-Free-Zones-of-the-Year-2016, po analizi fDi Magazina, specijalizovanog za strana ulaganja, objavljeni su rezultati rangiranja slobodnih zona za 2016. godinu pod nazivom "Svetske slobodne zone u 2016".

U ovom prestižnom rangiranju Slobodna zona Pirot dobila je specijalnu nagradu "Export Booster Award" po izboru urednika fDi Magazina.

Osim u ovoj kategoriji izbora glavnog urednika Slobodna zona Pirot dobitnik je nagrade "Bespoke award" i u sledećim kategorijama: "Start-up support", "Infrastructure upgrade", "Expansions", "Financial incentives" i "Cluste support".

U kategoriji finansijske pogodnosti slobodna zona Pirot pobedila je zahvaljujući novoj pomoći Grada po "Odluci o dodeli pomoći male vrednosti privrednim subjektima na teritoriji grada Pirota", što Pirot ponovo stavlja u sam vrh lokacija koje privlače investitore.

Slobodne zone u Srbiji su ostvarile značajne rezultate u poslovanju u proteklom periodu, te je zabeležen ponovni rast ukupnog prometa, izvoza i povećanje broja kompanija, kao i povećanje broja zaposlenih u njima, što je i doprinelo još jednom visokom rangiranju slobodnih zona Srbije a posebno Slobodne zone Pirot, stoji u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.