Izvor: B92 | Utorak, 18.10.2016.| 18:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kusturica gradi destileriju eteričnih ulja kod Bileće

Filmski režiser Emir Kusturica planira da na području Drakuljice u opštini Bileća gradi destileriju za proizvodnju eteričnih ulja.

- U planu su i još neki projekti - potvrdio je nacelnik Odeljenja za prostorno uredenje i stambeno-komunalne poslove opštine Bileća Radenko Popara.

Popara kaže da je ove godine u nekoliko navrata razgovarao s Kusturicom, koji ima nameru da na 50 hektara sadi smilje, a na drugih 50 hektara da napravi destileriju.

- Poslednji put smo u opštini sa Kusturicom razgovarali pre petnaestak dana i, prema njegovim planovima, realizacija projekta trebalo bi da počne na proleće sledeće godine - kaže Popara.

On ističe da ovih dana očekuje zahtev koji bi Kusturica trebalo da uputi za kupovinu 50 hektara, kao i za zakup isto toliko zemljišta, koji će se naći na dnevnom redu prve radne sednice Skupštine opštine Bileća.

Kusturica je odabrao Bileću, kaže Popara, jer je to podneblje pogodno za sadnju smilja, ali i takođe jer je režiser poreklom iz bilećkog sela Plana.

- Kusturica ima još ideja kada je reč o Bileći - rekao je Popara i dodao da je režiser najavio i da će premijera filma Na mlečnom putu biti u tom gradu.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.