NavMenu

Odmor po meri na jednoj od 150 svetskih destinacija - ponuda turoperatera "Dertour"

Izvor: eKapija Utorak, 04.03.2008. 13:48
Komentari
Podeli

Zdravko MajnikZdravko Majnik

"Dertour", nemački turoperator sa centralom u Frankfurtu, u ponudi ima više od 150 destinacija - kaže Zdravko Majnik, izvršni direktor predstavništva "Dertour" za Srbiju.

Za razliku od hotelskog rezervacionog sistema, "Dertour" nudi kompletno paket putovanje, odnosno transfer aerodrom-hotel-aerodrom, razgledanje grada, izlete, karte za pozorišne predstave, mjuzikle i sportske manifestacije.

Prema rečima Majnika, ono što je, takođe, interesantno, i na evropskom tržištu odavno u ponudi, jeste takozvano "individualno putovanje".

Ovaj vid turizma je aktuelan jer, prema račima Majnika, kod putnika je došlo je do prezasićenja grupnim zbog unapred određenog tempa, kao i termina početka i završetka putovanja.

- Zato je individualni turizam "tailor-made" turizam. Dakle, poenta je skrojiti klijentu odmor po meri. Mi se prilagođavamo klijentu, a ne on ponudi - objašnjava Majnik.

On dodaje da je turista taj koji diktira tempo putovanja, što znači da ima vremena da se naspava, dogovori se o dolasku mini busa, ostane u jednom mestu onoliko koliko mu je interesantno.

- U svakom trenutku tu su "Dertour" predstavnici koji znaju nemački i engleski jezik, a često i jezik lokalnog stanovništva - dodaje Majnik.

Zdravko MajnikZdravko Majnik

"Dertour" ponudu predstavlja u svojim regionalnim i tematskim katalozima ( zabavni parkovi u Evropi, Diznilend u Parizu, wellness katalozi sa spa centrima, "venčanja u raju", Maldivi, Sejšeli), zatim daleke destinacije (Azija, Afrika, Karibi, itd.) kao i katalog gradskog turizma koji obuhvata sve metropole Evrope (Beč, Berlin, Pariz, Prag...).

- Međutim, za ovogodišnju sajamsku ponudu u katalozima je izvučeno samo ono najtraženije za naš region - kaže Majnik, naglašavajući da je vrlo teško sažeti 33 kataloga i 6.100 strana, sa koliko raspolaže "Dertour".

Na srpskom tržištu "Dertour" je prisutan već 2 godine, a zastupnici su i za Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku.

"Dertour" ne posluje direktno sa klijentima već sa agencijama ("Travel House", "Ponte", "Globe Tours", "Panorama") koje zatim aranžmane plasiraju kupcima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.