NavMenu

Finansiranje projekata iz Dunavskog programa tokom 2017. - Cilj razvoj transportne infrastrukture u regionu

Izvor: Tanjug Četvrtak, 13.10.2016. 17:22
Komentari
Podeli
(Foto: Santiago Cornejo/shutterstock.com)
Finansiranje projekata iz Dunavskog transnacionalnog programa, čiji je cilj da izbalansira razvoj transportne infrastrukture u Dunavskom regionu, može se očekivati u 2017. godini, rekao je državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodrag Poledica.

Poledica je, uoči sastanka Nadzornog odbora preko kojeg se realizuje Dunavska strategija u oblasti transporta drumskog, železničkog i vazdušnog saobraćaja, kojim predsedava, precizirao da je zadatak Srbije i Slovenije, kao koodinatora strategije, da podstaknu projektne ideje.

Dunavska strategija se, dodao je, realizuje od 2011. godine.

- Naš je zadatak i da pomognemo partnerima da se povežu, da im omogućimo i da im damo preporuke odakle mogu da finasiraju takve projekte. I zato Srbija možda i prednjači kada je reč o projektnim idejama i predlozima - rekao je Poledica i dodao
da očekuje da finansiranje iz Dunavskog transnacionalnog programa počne od 2017. godine.

- Očekujemo da tu Srbija učestvuje u bar tri projekta železničkog, vazdušnog saobraćaja i intermodalnog transporta, i da bude jednak partner kao i oni iz cele Evrope - rekao je Poledica dodajući da Srbija i Slovenija imaju ulogu da, ispred Evropske komisije, koordiniraju realizaciju Dunavske strategije za 14 zemalja Dunavskog regiona.

Evropska komisija je, podseća on, odobrila Dunavski transnacionalni program 2014. godine, a predviđeno je da se realizuje do 2020. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.