NavMenu

Konferencija Upravljanje otpadom 28. novembra 2016. u Beogradu

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.10.2016. 12:14
Komentari
Podeli
(Foto: NicoElNino/shutterstock.com)
Kompanija Forum Media organizovaće 28. novembra veliku konferenciju Upravljanje otpadom 2016, u hotelu 88 rooms u Beogradu.

Kako najavljuju, učesnici tog događaja moći će da se informišu o pravcima razvoja zakonske regulative, svojim obavezama i dobroj praksi iz zemlje i inostranstva u oblasti upravljanja otpadom.

- Biće reči o uticaju otvaranja pregovaračkog Poglavlja 27 – životna sredina, na obaveze subjekata upravljanja otpadom, pravcima razvoja zakonske regulative i primerima najbolje domaće i inostrane prakse, o kojima će govoriti mnogobrojni stručnjaci iz zemlje i inostranstva.

Organizatori očekuju direktore i vlasnike kompanija, lica odgovorna za zaštitu životne sredine, lica odgovorna za upravljanje otpadom, tehnologe, menadžere kvaliteta, razvoja i održavanja, menadžere nabavke i logistike i sve ostale koji učestvuju u upravljanju otpadom ili su zainteresovani za ovu oblast.

- Učesnici će moći govornicima da postavljaju pitanja slanjem mejla pre konferencije ili na samoj konferenciji, a na licu mesta će dobiti odgovore na osnovu kojih će moći adekvatno da se pripreme za primenu zakonske regulative, ispune svoje obaveze i dobiju preporuke za upravljanje otpadom u skladu sa najboljom praksom. Mogućnost ostvarivanja kontakata sa brojnim kolegama iz prakse, učesnicima konferencije će obezbediti kvalitetnu razmenu iskustava i priliku za nova poslovna umrežavanja - navodi se u saopštenju Forum Media.


Na konferenciji će govoriti visoki predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, među kojima su i Gordana Petković, načelnica Odeljenja za međunarodnu saradnju iz oblasti životne sredine, Radmila Šerović i načelnica Odeljenja za upravljanje otpadom.

Primere dobre prakse upravljanja otpadom u Austriji predstaviće Tomas Verner iz Asamer Becker Recycling GmbH. Takođe, primere dobre prakse iz Srbije predstaviće predstavnici kompanije Miteco Kneževac i drugi stručnjaci iz prakse. U okviru konferencije biće organizovan i okrugli sto, na kome će se diskutovati o pravcima razvoja propisa i prakse, navedeno je u saopštenju Forum Media.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.