Izvor: eKapija | Četvrtak, 13.10.2016.| 09:25
Izdvojite članak Odštampajte vest

Saradnja srpskih i ukrajinskih privrednika - Beogradski Termovent na forumu u Kijevu

Sa Foruma u Kijevu
Petnaest srpskih kompanija, među kojima je i preduzeće Termovent iz Beograda, učestvuje na privrednom forumu i bilateralnim razgovorima privrednika, koje u Kijevu organizuju Privredna komora Srbije i Ukrajinska trgovinsko-industrijska komora.

Na forumu koji je u toku učestvuje više od 60 firmi iz Ukrajine.

Veliki doprinos organizaciji ovog foruma dala je i Ambasada Srbije u Ukrajini, kao i ambasador Srbije Rade Bulatović.

Osnovni motiv za organizovanje foruma je podsticanje poslovne saradnje Srbije i Ukrajine.

- Značaj organizovanja ovog foruma najbolje se ogleda kroz činjenicu da je Ukrajina posle Rusije najvažnija ekonomska komponenta bivšeg Sovjetskog saveza, da je otvorena za sve proizvode, a da za robu iz Srbije ne postoje nikakva ograničenja ili smetnje u plasmanu - smatraju u preduzeću Termovent, koje je među učesnicima.

Predstavnik Termoventa na forumu je generalni direktor kompanije Dušan Perović.

Perović je dobitnik EY priznanja za preduzetnika 2015. godine, a bio je jedan od 50 finalista za izbor svetskog preduzetnika u Monte Karlu.

Dušan Perović pohvalio je organizaciju događaja i zahvalio se Privrednoj komori Srbije, Ambasadi u Ukrajini i ambasadoru Bulatoviću.

- Za ovo kratko vreme imao sam niz veoma važnih poslovnih sastanaka. Ukrajinska strana pokazala je veliko interesovanje za saradnju sa privrednicima Srbije, a vođeni su vrlo konkretni razgovori. Zahvaljujući ovom forumu sagledao sam potencijale Ukrajine, za koju smatram da će biti jedno od strateških tržišta kada je reč o kompaniji Termovent - rekao je Dušan Perović.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.