NavMenu

Saradnja srpskih i ukrajinskih privrednika - Beogradski Termovent na forumu u Kijevu

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.10.2016. 09:25
Komentari
Podeli
Sa Foruma u KijevuSa Foruma u Kijevu
Petnaest srpskih kompanija, među kojima je i preduzeće Termovent iz Beograda, učestvuje na privrednom forumu i bilateralnim razgovorima privrednika, koje u Kijevu organizuju Privredna komora Srbije i Ukrajinska trgovinsko-industrijska komora.

Na forumu koji je u toku učestvuje više od 60 firmi iz Ukrajine.

Veliki doprinos organizaciji ovog foruma dala je i Ambasada Srbije u Ukrajini, kao i ambasador Srbije Rade Bulatović.

Osnovni motiv za organizovanje foruma je podsticanje poslovne saradnje Srbije i Ukrajine.

- Značaj organizovanja ovog foruma najbolje se ogleda kroz činjenicu da je Ukrajina posle Rusije najvažnija ekonomska komponenta bivšeg Sovjetskog saveza, da je otvorena za sve proizvode, a da za robu iz Srbije ne postoje nikakva ograničenja ili smetnje u plasmanu - smatraju u preduzeću Termovent, koje je među učesnicima.

Predstavnik Termoventa na forumu je generalni direktor kompanije Dušan Perović.

Perović je dobitnik EY priznanja za preduzetnika 2015. godine, a bio je jedan od 50 finalista za izbor svetskog preduzetnika u Monte Karlu.


Dušan Perović pohvalio je organizaciju događaja i zahvalio se Privrednoj komori Srbije, Ambasadi u Ukrajini i ambasadoru Bulatoviću.

- Za ovo kratko vreme imao sam niz veoma važnih poslovnih sastanaka. Ukrajinska strana pokazala je veliko interesovanje za saradnju sa privrednicima Srbije, a vođeni su vrlo konkretni razgovori. Zahvaljujući ovom forumu sagledao sam potencijale Ukrajine, za koju smatram da će biti jedno od strateških tržišta kada je reč o kompaniji Termovent - rekao je Dušan Perović.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.