NavMenu

Prerada ribe u Smederevu još čeka dozvolu - Nemački PTC treba da uloži 2 mil EUR i zaposli najmanje 100 radnika

Izvor: Novosti Utorak, 11.10.2016. 15:51
Komentari
Podeli
(Foto: Andrey Starostin/shutterstock.com)
Nemačka kompanija PTC, kojoj je pre sedam meseci Grad Smederevo ustupio halu za preradu morske ribe, još nije dobila upotrebnu dozvolu za ovu proizvodnju, odnosno saglasnost Ministarstva poljoprivrede. Prema najavama, PTC je trebalo da počne da radi u aprilu. U Ministarstvu privrede navode da se dozvola čeka i da su neophodne "neke ispravke", ali ne preciziraju koje.

- U toku su poslednje ispravke prema preporukama Veterinarske inspekcije, neophodne da bi 11. oktobra Komisija za davanje upotrebne dozvole za proizvodnju i izvoz donela odluku - saopšteno je u tom ministarstvu.

U Veterinarskoj inspekciji tvrde da oni nisu razlog što proizvodnja nije počela.

- Objekat u kome će se proizvoditi hrana, mora da dobije odobrenje za rad Ministarstva poljoprivrede - Uprave za veterinu. Prvi preduslov je da objekat bude izgrađen u potpunosti, što ovde nije slučaj. Objekat je u fazi završetka radova - kaže Vesna Gonsioroski, načelnica Veterinarske inspekcije u Smederevu.

Inspektorka podseća da inspekcija "ne daje preporuke, i da u ovom slučaju nije postupala".

- Kada zahtev bude podnet, formiraćemo komisiju, ustanoviti da li su ispunjeni uslovi i, ukoliko jesu, dati odoborenje za rad - kaže inspektorka.


Ovome je prethodio ugovor o zakupu novoizgrađene hale površine 4.200 kvadratnih metara, koji je gradonačelnica Jasna Avramović potpisala sa Servfood d.o.o. Smederevo, sestrinskom firmom PTC. Servfood je po ugovoru obavezan da u sredstva i opremu investira 2 mil EUR i zaposli i obuči najmanje 100 radnika.

Kako je saopšteno iz Ministarstva privrede, do sada je 30 radnica prošlo obuku "kako bi se buduća proizvodnja obavljala po najvišim evropskim standardima".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.