Izvor: RTV | Utorak, 11.10.2016.| 11:19
Izdvojite članak Odštampajte vest

Preduzeće VTV ComNet kupilo Radio Suboticu

(Foto: IkeHayden/shutterstock.com)
Radio Subotica konačno je privatizovana. Radnici kojima je preneto vlasništvo nad ovim medijem nakon prethodne neuspešne privatizacije prodali su ovaj medij preduzeću VTV ComNet, koje u svom portfoliju ima nekoliko lokalnih televizija u Vojvodini.

Novi vlasnik planira da konsoliduje poslovanje, zaustavi "proizvodnju" gubitaka i nađe način kako da ovaj medij nastavi da proizvodi program, kako na srpskom - tako i na jezicima nacionalnih manjina, po čemu je bio specifičan u vreme kada je poslovao kao javno preduzeće.

Nakon neuspešne privatizacije, prenosom vlasništva na zaposlene koji na to imaju pravo, Radio Subotica transformisana je iz javnog preduzeća u društvo sa ograničenom odgovornošću. Osmoro nekadašnjih zaposlenih, koji su vlasnici preduzeća, svoj udeo je prodalo preduzeću VTV ComNet. U tom preduzeću planiraju da poslovanje Radio Subotice, a samim tim i emitovanje programa na manjinskim jezicima, priladoge tržišnim uslovima.

- Na tržišnoj utakmici Radio Subotica ovako ne može da opstane i tu treba činiti nešto da bi uopšte opstala. Ono što je sigurno, Radio Subotica će nastaviti da emituje na mađarskom i na hrvatskom jeziku – kaže vlasnik VTV ComNet Vladan Stefanović.

Nekadašnji zaposleni zadovoljni su što radio s tradicijom dužom od četiri decenije nije prestao da postoji.

Do prošle godine Radio je poslovao kao javno preduzeće. Povlačenjem države iz medija, ostao je bez finansiranja u dosadašnjem obliku, a većina zaposlenih je napustila preduzeće uz otpremnine. Njen novi vlasnik u svom vlasništvu ima lokalne televizije u Subotici, Bečeju, Novom Bečeju i Vrbasu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.