Izvor: eKapija | Utorak, 11.10.2016.| 10:20
Izdvojite članak Odštampajte vest

Forum klastera i malih i srednjih preduzeća Srbije i Češke 13. oktobra u Nišu

U Nišu će 13. oktobra biti održan Poslovni forum klastera i malih i srednjih preduzeća Češke i Srbije. Događaj se realizuje u okviru projekta uspostavljanja trgovinske saradnje između MSP Češke i Srbije, preko klastera.

Projekat sufinansiraju Ministarstvo industrije i trgovine Češke, Razvojna agencija Češke, srpska Kuće klastera, a nefinansijski ga podržavaju Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije i Ambasada Češke u Beogradu, saopštili su organizatori.

Implementiraju ga srpska Kuća klastera i češka Nacionalna asocijacija klastera. Ugovor o saradnji te institucije potpisale su u okviru poslovnih susreta privrednika Češke i Srbije u septembru 2015. godine u Novom Sadu, dodaje se u saopštenju. Poslovni forum klastera i MSP održava se u niškom hotelu Aleksandar.

Kuća klastera će nakon višemesečnog informisanja i identifikacije interesovanja privrednika i klastera za saradnju sa partnerima iz Češke, ugostiti više od 60 privrednika i klastera iz Srbije, 12 predstavnika Češke klasterske zajednice i tom prilikom doprineti ostvarenju više od 30 B2B, C2B i C2C sastanaka.

Kako je navedeno, saradnja će biti uspostavljena u sledećim oblastima: priprema projekata za EU fondove; prerada hrane; velnes i zdravstveni turizam; metalski sektor; mašinska industrija; pakovanje, hemijska industrija, bio medicina, reciklaža/prikupljanje i tretiranje otpada; energetika, ekologija, nafta i gas.

Zatim, u sektorima drvnoprerađivačka industrija; proizvodnja nameštaja; nanotehnologija - poljoprivreda i prehrambena industrija; hemijska industrija (proizvodnja plastičnih materijala); tekstilna industrija – funkcionalne membrane, primena specijalnih kompozitnih nanofibrantnih prediva; reciklaža/prikupljanje otpada i tretiranje – sanacija opasnih zagađivača, nano filteri (vazduh, vode, gasovi).

Agendu možete pogledati u pdf fajlu..

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.