NavMenu

Srbija i Rumunija zajednički do bolje plovnosti kanala Begej - IPA projekat vredan skoro 11,8 mil EUR

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 10.10.2016. 18:33
Komentari
Podeli
(Foto: Marija Kambić)
Dva projekta ukupne vrednosti 21 mil EUR predložena su za finansiranje u okviru prvog poziva za podnošenje predloga za strateške projekte, na drugom zasedanju Zajedničkog nadzornog odbora INTERREG IPA programa prekogranične saradnje Rumunija-Srbija, održanom u Temišvaru.

Prvi projekat je usmeren na poboljšanje infrastrukture, kako bi se značajno povećala plovnost kanala Begej, saopštio je kabinet ministarke bez portfelja zadužene za evropske integracije Jadranke Joksimović, koja je i nacionalni IPA koordinator.

Vrednost ovog projekta je 11.796.289,30 EUR IPA sredstava, a rok za njegovu realizaciju iznosi 48 meseci.

Drugi projekat koji je predložen na skupu održanom 5. oktobra u Temišvaru, predviđa projektovanje i izradu studije izvodljivosti za autoput između Pančeva i Temišvara. Rumunski portali objavili su ranije da je ovaj strateški projekat odobren na drugom zasedanju Zajedničkog nadzornog odbora INTERREG IPA programa. Njegova vrednost je 9,306,206.39 EUR, a rok za realizaciju iznosi 42 meseca.

INTERREG IPA program prekogranične saradnje Rumunija-Srbija Evropska komisija odobrila je 6. avgusta 2015. godine, a prvi poziv za projekte je objavljen 15. septembra 2015. godine sa budžetom od 50 mil EUR, od kojih je 21 mil EUR izdvojen za strateške projekte. Programom se nastavlja finansiranje projekata u pograničnom području Rumunije i Srbije, kroz Instrument za pretpristupnu pomoć (IPA II), uz podršku Evropske unije i vlada dveju država.


Potencijalni korisnici, kao i svi zainteresovani za projekte prekogranične saradnje Rumunije i Srbije u okviru INTERREG IPA programa, više informacija mogu da pronađu na Internet prezentacijama www.romania-serbia.net/?lang=sr_RS i www.seio.gov.rs

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.