Izvor: eVršac | Ponedeljak, 10.10.2016.| 13:42
Izdvojite članak Odštampajte vest

Odobrena sredstva za studiju izvodljivosti i projektovanje autoputa Pančevo-Temišvar - Posao vredan 9,3 mil EUR

Ilustracija
Strateški projekat izrade studije izvodljivosti i projektovanja autoputa Pančevo-Alibunar-Vršac-Temišvar, odobren je na drugom sastanku Zajedničkog odbora za praćenje INTERREG programa IPA CBC Rumunija-Srbija, objavio je rumunski portal Tion.ro, a preneo BRCT Temišvar.

Projekat je vredan 9,3 mil EUR, većim delom će se finansirati iz IPA programa prekogranične saradnje Rumunija-Srbija, uz obavezno učešće država, a period implementacije je 42 meseca.

Putevi Srbije i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i predstavnici resornog ministarstva i institucija u Rumuniji, trebalo bi uskoro da potpišu ugovor o sprovođenju ovog strateškog projekta.

Autoput Pančevo-Alibunar-Vršac-Temišvar, dužine 130 kilometara, trebalo bi da bude deo Koridora 11, što je velika šansa za razvoj južnobanatskog okruga i privlačenje stranih investicija.

Kako piše portal eVršac, izgradnja autoputa kroz južni Banat značajna je pogotovu kada se ima u vidu činjenica da je granični prelaz Vatin kod Vršca, najprometniji drumski prelaz sa Rumunijom, kao i to da veliki broj italijanskih firmi, koje posluju u okolini Temišvara, ima potrebu da se saobraćajno poveže sa Lukom Bar u Crnoj Gori.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.