Izvor: Novosti | Ponedeljak, 10.10.2016.| 12:33
Izdvojite članak Odštampajte vest

Prodaja turističkih objekata na Rtnju

Ilustracija (Foto: SSokolov/shutterstock.com)
Opštinsko veće u Boljevcu raspisalo je javni poziv za prodaju turističkih objekata na planini Rtanj. Posle dobijene saglasnosti odbornika lokalnog parlamenta, oglasili smo da tražimo kupce za hostel sa 80 ležajeva, a prodaju se i Pionirski dom, nekoliko depadanasa, restoran, prateći objekti...

- Ukupna cena za sve ove nekretnine koje su u vlasništvu lokalne samouprave je oko 250.000 evra, ali se objekti mogu pazariti i odvojeno jer nam je cilj da oživimo turističku ponudu na najmističnijoj srpskoj planini - kaže predsednik opštine dr Nebojša Marjanović, napominjući da, iako je javni poziv tek objavljen, već ima investitora zainteresovanih da spreče dalje propadanje tih objekata.

Njihovo stavljanje u funkciju, međutim, neće ići tako lako, s obzirom na to da je firma "Milenium Group" - koja je imala ugovor o zakupu pomenutih objekata na 99 godina - podnela tužbu protiv Boljevca.

- Ugovorom je bilo precizirano da ta kompanija investira u potpunu adaptaciju i rekonstrukciju turističkih objekata na Rtnju, te zadrži svih 26 radnika, vrati dugove od oko 18 miliona dinara i lokalnoj samoupravi plaća mesečnu zakupninu. Nažalost, Milenium to nije poštovao, pa je naš poslovni odnos raskinut zbog nepoštovanja ugovornih obaveza i sada se sudimo - precizira dr Marjanović.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.