NavMenu

BEK ponovo završio u stečaju - Poverioci zrenjaninske mesne industrije najavljuju tužbu

Izvor: Dnevnik Petak, 07.10.2016. 10:11
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Zrenjaninska mesna industrija BEK po ko zna koji put završila je u – stečaju. Umesto da se od prodaje namire poverioci i da se, možda, pokrene proizvodnja, s obzirom na to da među njima ima onih kojima je to i bio cilj, vlasnici BEK-a, odnosno Novog Beka, porodica Beštić, zatražili su otvaranje stečaja. I to u Beogradu, pošto je sedište firme premešteno u glavni grad.

– To je nečuveno i mislim da će taj slučaj na kraju stići do Strazbura – ogorčen je jedan od najvećih poverilaca Marinel Mendrea.

– Umesto da zrenjaninski Privredni sud proda imovinu, taj se proces odugovlačio i odugovlačio da bismo, evo, stigli do ko zna kojeg stečaja. I, stečaj će se voditi u Beogradu, iako je kompletna imovina u Zrenjaninu. Svakog dana šleperi ulaze u fabrički krug, izvlači se i odnosi sve što može. Kad će se raditi popis, ko će ga raditi, šta će ostati, ko to zna.

Grupa preduzetnika, među kojima je i Mendrea, 2010. je u BEK uložila 1,5 mil EUR, pokrenula proizvodnju, ali već godinu kasnije osniva se Novi Bek, starom ne ostaje ništa, i od tada počinje agonija koja traje već pet godina.

– Ne razumem kako država može da posmatra taj slučaj potpuno nezainteresovano! Odgovorno tvrdim da je mnogo grešaka napravljeno i da stečaj, ne da nije morao, nego nije smeo da se desi – ističe Mendrea.

Imovina čijom prodajom je trebalo da se namire poverioci procenjena je na 400 miliona dinara, a u pitanju su upravna zgrada, laboratorija, magacini, pogoni i pripadajuće zemljište – praktično sve što je od BEK-a preostalo.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.