NavMenu

Nectar lansira na tržište inovativni napitak Milky juice - U novu proizvodnu liniju uloženo 2 mil EUR

Izvor: eKapija Petak, 07.10.2016. 12:16
Komentari
Podeli
Kompanije Nectar i Tetra Pak predstavile su u četvrtak, 6. oktobra, u Bačkoj Palanci novu proizvodnu liniju - Milky juice, kojom se, kako kažu, uvodi potpuno nova kategorija napitka na naše tržište.

- Razvijanje same tehnologije, recepture i testiranja trajali su dve godine uz tesnu saradnju sa našim dugogodišnjim partnerom Tetra Pakom, kojem se i ovom prilikom zahvaljujemo na podršci i pomoći - izjavio je direktor Nectar grupe Mihailo Janković.

Prema njegovim rečima, u pitanju je gazirano, osvežavajuće bezalkoholno piće koje kombinuje najbolje iz soka i mleka. Za ovakvu proizvodnju, jedinstvenu na našem tržištu, bila je potrebna značajna investicija u specifičnu opremu. Tržišna vrednost kompletne opreme je 2 mil EUR.

- Trudili smo se da ponudimo klasične, ali i egzotične ukuse - navodi Janković i dodaje da su za sada u ponudi tri ukusa - ananas&kokos sa mlekom, zatim banana, jagoda&crveno grožđe sa mlekom i pomorandža&breskva sa mlekom.

Trenutno u Milky juice-u uživaju građani Srbije, a plan kompanije je da bude lansiran i na druga tržišta u regionu.


Generalni direktor kompanije Tetra Pak za region jugoistočne Evrope Frančesko Faela istakao je da je reč o potpuno inovativnom proizvodu.

- Za nas je biti lider u inovacijama jedan od strateških ciljeva i nastavićemo da podržavamo ovakve inicijative i u budućnosti - rekao je Faela i dodao da je Nectar prvi na tržištu koji će ponuditi ovakav proizvod.

Kako je naveo, doprinos kompanije Tetra Pak je u tome što je ponudila svoje znanje o potrošačima i iskustvo sa međunarodnih tržišta.

Spajanjem voćnog soka i mleka dobijen je nov osvežavajući napitak koji kombinuje najbolje iz ove dve kategorije. Ne sadrži konzervanse, veštačke boje i masti, a odličan je izvor vitamina A, C i E.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.