Izvor: N1 | Četvrtak, 06.10.2016.| 08:31
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nagrada Najbolje iz Srbije promoviše najuspešnije domaće brendove - Prijave u 24 kategorije do 10. oktobra

(Foto: sondem/shutterstock.com)
Već 12 godina najuspešniji robni i korporativni brendovi dobijaju nagradu Najbolje iz Srbije. Ove godine priznanja se dodeljuju u 24 kategorije. Uvedene su i tri nove - najuspešnije startap preduzeće, najbolja turistička i privredna manifestacija u Srbiji.

Mlekara Carpe diem iz Srbobrana, koja se bavi proizvodnjom kozijeg sira i mleka, nagradu za najbolji lokalni brend dobila je 2014. godine. Vlasnici kažu da im je priznanje pomoglo da se lakše probiju na tržištu i povećaju proizvodnju.

- U trenutku kada ulazite u bilo koji market, u bilo koji lanac veleprodaje, a mi smo sada u gotovo svim, potpuno je drugačiji onaj momenat gde vi kada ulazite na sastanak imate malu dozu respekta. Jer kada dobijete priznanje PKS da ste najbolji lokalni brend to je kao da imate leđa, mogu tako da kažem - smatra vlasnica mlekare Jelena Marić.

U Privrednoj komori Srbije tvrde da je cilj da se promoviše značaj brendiranja kao i da se nagrade kompanije koje su u prethodnoj godini najbolje poslovale.

- Pored toga što je neko nagrađen, on dobija pravo da koristi znak Najbolje iz Srbije u svojim marketinškim aktivnostima. Imate primer lokalnog brenda Sokolova rakija koja je od lokalnog brenda narasla u nacionalni brend, a osvojila je i regionalno i evropsko tržište - kaže Mihailo Vesović iz PKS.

Pri izboru dobitnika nagrade, 60% ocene čine uspeh u poslovanju, 30% glasovi potrošača, koji mogu da glasaju elektronskim putem, i 10% glasovi stručnog žirija.

Ove godine kompanije koje su zainteresovane za učešće na ovom takmičenju mogu se prijaviti do 10. oktobra, nakon čega stručni žiri zajedno sa potrošačima bira svoj omiljeni brend. Članovi žirija su predstavnici Ministarstva privrede, ministarstva turizma, Privredne komore Srbije i drugih institucija.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.