Izvor: Beta | Utorak, 04.10.2016.| 15:40
Izdvojite članak Odštampajte vest

Hotel Hilton u Podgorici i zvanično otvoren

(Foto: Rosli Othman/shutterstock.com)
Hotel Hilton u Podgorici otvoren je i zvanično, što kako je ocenjeno, predstavlja prekretnicu u turističkoj ponudi Crne Gore. Novi podgorički hotel ima 180 soba, 23 apartmana, uključujući i predsednički, zatim Skaj bar i veliki Spa centar, kao i druge sadržaje karakteristične za standard američke hotelske kompanije Hilton.

Izvršni direktor hotela Haluk Bilgili je na svečanosti otvaranja rekao je da je Hilton Podgorica ponosan na nasleđe hotela Crna Gora iz 1953. godine, koje je utkano u dizajn hotela.

Crnogorski premijer Milo Đukanović je na svečanosti kazao da "brendirani hotelski kapaciteti danas nisu privilegija samo crnogorskog primorja", te da pored Podgorice, moderne turističke strukture doprinose i razvoju gradova na severu Crne Gore. On je podsetio da će u Kolašinu uskoro početi da radi hotel Sheraton.

- U maloj ekonomiji kakva je crnogorska, i destinaciji koja se tek profiliše kao visokokvalitetna, brendovi kao što su Hilton, Aman, Regent, Sheraton, Ritz Carlton, Westin... predstavljaju veliko ohrabrenje i dodatni podstrek našim nastojanjima da zemlju pozicioniramo u sam vrh evropskog i svetskog turizma - rekao je Đukanović.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.