Izvor: eKapija | Ponedeljak, 03.10.2016.| 14:59
Izdvojite članak Odštampajte vest

Međunarodna konferencija o mineralnim resursima u Srbiji 4. oktobra u Beogradu

Beograd će 4. oktobra biti domaćin 6. međunarodne konferencije o mineralnim resursima u Republici Srbiji o temi "Pokretačka snaga ekonomskog razvoja", na kojoj će učešće uzeti sve članice industrijske grupe za geološka istraživanja i rudarstvo u okviru CANSEE udruženja.

CANSEE industrijska grupa za geološka istraživanja i rudarstvo okuplja najveće kanadske investitore iz ove oblasti. Među njima se nalaze kanadske kompanije svetskog ranga, kao što su Nevsun Resources, Mundoro, Dundee Precious Metals, Erin Ventures i Medgold koje su do sada ostvarile značajna ulaganja u sektor rudarstva i geoloških istraživanja u Srbiji. Pored ovih kompanija, članice udruženja koje će učestvovati na konferenciji su Terragold, Jantar grupa, Geoing Group, Contango, Metalfer, Drilexx International, Metso i S&V Drilling Mine Services.

Cilj konferencije je povezivanje investitora i eksperata iz oblasti rudarstva sa svim relevantnim državnim, ekonomskim i društvenim subjektima. Brojni govornici dolaze iz Kanade kako bi uveličali ovaj skup i razmenom ideja i iskustava doprineli unapređivanju poslovne prakse u oblasti rudarstva u Srbiji.

Konferenciju će otvoriti ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, nakon čega će se publici obratiti ambasadori Kanade, Velike Britanije i Finske, potpredsednik CANSEE kanadsko srpskog poslovnog udruženja, predstavnici Rudarskog instituta, Instituta za tehnologiju nuklearnih i drugih mineralnih sirovina, Rudarsko-geološkog fakulteta, stranih i domaćih kompanija.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.