NavMenu

Yazaki dobija 10 mil EUR od države i grada Šapca - Japanci će zaposliti 1.700 radnika u proizvodnji autodelova

Izvor: Beta Ponedeljak, 03.10.2016. 15:52
Komentari
Podeli
Skupština Šapca danas je odlučila da sa 2,4 mil EUR podrži investiciju japanske firme Yazaki u tom gradu. Japanska firma će dobiti i tri puta veće podsticaje iz republičkog budžeta od onih koje daje lokalna samouprava, što je ukupno oko 10 mil EUR.

Yazaki se bavi proizvodnjom elektronskih i električnih sistema za prenos informacija u vozilima, a planira da u Šapcu zaposli oko 1.700 radnika do kraja 2019. godine.

Prema rečima gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića, dolazak jedne od najvećih svetskih kompanija je usledio posle tri kruga selekcije u kojima je učestvovalo osam gradova u Srbiji.

- Mnogo srpskih gradova je bilo zainteresovano ali na kraju se investitor opredeljivao izmedju Šapca i Kruševca i odlučio da dođe kod nas. Ova investicija nije moguća ako ne postoji tim a naš grad ga ima - rekao je Zelenović.

Za odluku o podsticajima investiciji Yazakija glasala je i opozicija u lokalnoj skupštini koju čini Srpska napredna stranka.

Šef odborničke grupe te stranke Aleksandar Pajić naglasio je da je investicija usledila posle razgovora japanskih partnera sa republičkom vladom. On je naglasio da predstavnici svih stranaka u šabačkoj skupštini moraju biti na vreme obavešteni i uključeni u dalje pregovore sa Yazaki-jem.

Yazaki zapošljava više od 290.000 radnika u 250 fabrika, a procenjeni kapital kompanije je 3,2 mlrd EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.