NavMenu

VOICE: RTV otpušta 111 zaposlenih

Izvor: Beta Subota, 01.10.2016. 11:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ivana Vuksa)Ilustracija
Radio-televizija Vojvodine (RTV) otpustiće u narednom periodu 111 zaposlenih, koji će moći da nastave da rade za tu medijsku kuću samo ako budu sklopili ugovor sa agencijom koja bude imala najbolju ponudu u postupku javne nabavke, piše Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Nije poznat pravi razlog zbog kojeg se RTV odlučio na ovakav korak, jer je izostao zvaničan odgovor generalnog direktora Miodraga Koprivice, navodi VOICE i dodaje da će 111 ljudi ostati bez dosadašnjeg ugovora o radu na određeno vreme, na kojem su neki od njih i više od deset godina.

Poverenik sindikata Nezavisnost na RTV Mark Zakinski rekao je da je u nedavnoj prošlosti ove kuće već bilo sličnih pokušaja angažovanja radne snage i da se RTV "baš nije proslavio".

- Ta iskustva govore da radnici koji budu angažovani preko takve agencije uvek budu u podređenom položaju u odnosu na stalno zaposlene ili one koji imaju direktan ugovor sa RTV. Dato je obećanje da će radnicima angažovanim na ovaj način novi honorari ostati kao dosadašnja neto plata. Veliko je pitanje da li će i na papiru, kasnije i u praksi stvarno biti tako, koliko će tu novca uzeti agencije, posrednici... - kazao je Zakinski.


VOICE je naveo i podatke o gledanosti RTV-a u avgustu iz kojih se vidi da je nastavljen trend pada gledanosti emisija Prvog programa televizije.

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović ocenio je da je cilj da se RTV "provincijalizuje i uništi" i da se "pretvori u multijezično dopisništvo Radio-televizije Srbije".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.