Izvor: Tanjug | Petak, 30.09.2016.| 15:03
Izdvojite članak Odštampajte vest

U najužem izboru za EEPA nagradu dva predstavnika Srbije

(Foto: sondem/shutterstock.com)
U najuži izbor za prestižnu evropsku nagradu za EEPA nagradu - "Najbolja ideja u oblasti promocije preduzetništva za 2016. godinu", ušla su oba predstavnika Srbije.

Srbija jedina, od 33 zemlje, ima dva svoja predstavnika u najužem izboru u dve kategorije - nevladina organizacija SEE ICT sa projektom "Znam da možemo" i inicijativa grada Novog Sada "Lipov med za održivi razvoj Dunavskog mikroregiona", koje je Ministarstvo privrede predložilo Evropskoj komisiji za to takmičenje.

Kako je saopšteno iz Ministarstrva, nacionalni predstavnici su izabrani u skladu sa kriterijumima koje propisuje Evropska komisija i predstavljaće zemlju na finalnom događaju u novembru u Bratislavi.

Evropsko priznanje pobednicima donosi vidljivost i promociju širom Evrope i kao pozitivan primer inspiriše druge da pokrenu posao.

Takmičenje za najbolju ideju u oblasti promocije preduzetništva (European Enterprise Promotion Awards -EEPA) je inicijativa Evropske komisije koja ima za cilj da prepozna i nagradi izuzetne primere podrške i promocije preduzetništva širom Evrope.

Ove godine za EEPA nagradu 31 zemlja je predložila 57 projekata, od kojih su 18 u užem izboru.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.