NavMenu

Nemački FoundCenter Investment podelio 5 mil EUR autorima 13 najboljih poslovnih ideja

Izvor: RTS Petak, 30.09.2016. 12:02
Komentari
Podeli
(Foto: love work 51/shutterstock.com)
Nemački investitori, okupljeni u FoundCenter Investment, dodelili su nagrade u iznosu od 5 mil EUR autorima 13 najboljih poslovnih ideja, koje su primenljive na međunarodnom tržištu i mogu da promene život u budućnosti.

Prvu nagradu od 750.000 EUR dobila je aplikacija srpske kompanije Vismedic putem koje se medicinski savet dobija samo jednim klikom.

Idejni tvorac Jovan Paunović zahvalio je na podršci investitorima, ali i svom timu, sa kojim je stvarao projekat veb-sajta na kome će se ukrštati podaci o lekarima sa željama pacijenata, zakazivati i obavljati konsultacije sa lekarima.

Drugu nagradu u visini 400.000 EUR dobila je ukrajinsko-španska kompanija BNesis za projekat programerske integracije.

Trećeplasirana je srpska ideja pod nazivom Friend Recap – aplikacija je koja sabira postove na svim društvenim mrežama za osam najbližih prijatelja. Nagrađena je iznosom od 180.000 EUR.

Dodeljene su i tri nagrade za inovativnost – po 650.000 EUR dobili su projekti Brawas, za korišćenje moždanih talasa, i Ci Gel za proivpožarnu zaštitu, dok je projekat 3D štampača Formon dobio 130.000 EUR.

Uz ove nagrade, FoundCenter Investment uložiće i gotovo 2 mil EUR u projekte čiji će razvoj nastaviti da prati.

Osnivač fonda FoundCenter Investment Dejan Jocić kaže da je odluka bila teška i da je zato čak 13 kompanija dobilo nagradu. - Želja je bila da pobednika nađemo u ovom regionu, ali da ideja bude primenljiva svuda, i da kompanija već ima dobar i kvalitetan tim ljudi koji ćemo mi nastaviti da pratimo - zaključuje Jocić.

Jedan od investitora Štefan Rind kaže da su nagrade dodeljene i onim kompanijama koje već posluju, ali i onima koji tek počinju i imaju proizvode velikog potencijala.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.