NavMenu

Vodeći svetski menadžeri stižu u Skoplje - Samit "Makedonija 2025" biće održan 20. i 21. oktobra

Izvor: Promo Petak, 30.09.2016. 10:18
Komentari
Podeli

Skoplje će 20. i 21. oktobra biti domaćin petog Samita "Makedonija 2025". Samit predstavlja dinamičnu platformu za prenos znanja, na kojoj će eksperti iz više oblasti diskutovati o temama kao što su biznis, tehnologija i ekonomski razvoj. U prethodnim izdanjima, ovoj događaj privukao je više od 300 investitora, preduzetnika i menadžera iz više od 30 zemalja, koji su u profesionalnoj atmosferi sticali poznanstava i otvarali mogućnosti za saradnju.

Ono što ostavlja utisak o Samitu je učestvovanje predstavnika poznatih svetskih kompanija, organizacija i finansijskih institucija kao što su Motorola, Blackstone grup, Philips, Boeing, Cognizant, Nokia, Mind Tree, Kinross Gold Corporation, McKinsey & Company , Lufthansa, Wizz Air, Oracle, SAP, Panasonic, Societe Generale, General Electric, Hatch, Redknee i mnogo drugih, visoko rangiranih kompanija.

Samit je isto tako biznis zajednici Makedonije predstavio neke od najuticajnijih izvršnih direktora i biznis mentora, kao što su Heri Krejmer (Harry Kraemer) – bivši izvršni direktor Baxter International i profesor Kelog škole za menadžment i glavni rukovodilac ljudskim resursima Unilever-a i sadašnji rukovodilac portfolijima Blackstone grupe – Sendi Og (Sandy Ogg).

Samit prenosi i znanje poznatih profesionalaca sa Balkana kao što su Branko Bogunović iz kompanije Horvat, Gazmend Kadriu – izvršni direktor Union banke u Albaniji, Mario Šerić – hrvatski ekspert za turizam i vlasnik MarCon-a, Sonja Šmuc – izvršni direktor Asocijacije menadžera Slovenije, i mnogo drugih.

Menadžer grupacije Lufthansa za Albaniju, Bugarsku i Makedoniju, Aleksander Tolvet, koji je govorio na gala prijemu u okviru prethodnog Samita, izjavio je da je to bio "događaj svetskog ranga".

- Moram da priznam da nisam očekivao takav događaj u maloj zemlji kao što je Makedonija. Bio sam na puno samita u vreme mog prethodnog posla u Londonu i mogu slobodno da kažem da se vaš samit može takmičiti sa sličnim događajima u svetu – rekao je tada Tolvet.

Ovogodišnji glavni govornik Samita biće Gurudut Banavar, zamenik predsednika prestižnog istraživačkog centra IBM-a - Watson.

Banavar će prezentovati kako tehnologija može da nam pomogne u rešavanju nekih od najozbiljnijih problema u svetu kao što su snabdevanje hranom, zdravstvo i životna sredina. Ostali istaknuti govornici Samita su Zdravko Počivalšek, ministar ekonomskog razvoja Slovenije, Nika Gilauri, bivši premijer Gruzije, Karina Barnholt Kleper iz Nordijskog saveta ministarstava, Rikardo Monti, bivši predsednik Italijanske trgovske agencije, Livio Straka iz Evropske centralne banke, Mihael Mizrahi sa koledža Azrieli u Jerusalemu, Marko Butković iz Evropske kosmičke agencije, Šuiči Fukuda, profesor univerziteta Stenford, Frančesko Odone, konsultant projekta Evropskih pametnih gradova, i drugi profesionalci.

Panelisti će diskutovati o tome kako gradovi mogu postati "pametni"; o proizvodnji i komercijalizaciji biogasa, biodizela i sunčane energije; o tehnologijama daljinskog nadzora zdravlja; o saradnji između ljudi i mašina; o električnim vozilima, eko domovima; o emotivnom inženjeringu, prirodnim resursima, inovacijama u telekomunikacionoj industriji; o cirkularnoj ekonomiji i mnogo toga još.

Mirjana Dončić - Beaton, direktor CANSEE kanadsko-srpskog poslovnog udruženja, izjavila je da je prošlogodišnji Samit "postigao pravi uspeh preko pažljivo odbranih tema o kojima su govorili izvanredni profesionalci, pokazujući da Makedonija i region mogu da se svrstaju među najbolje".

Samit "Makedonija 2025" održaće se u Skoplju 20. i 21. oktobra u novom Hotelu Marriott na trgu Makedonija.

Da biste bili deo ovog događaja pozivamo Vas da se registrujete na veb strani organizacije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.